ANHE AMICOGIR NN ek N IR AL
avr MK AR

I TR
ACTYRENINY GRND AL

February 28, 1930

Ms., Debbie McDonald

President, Board cf Trustees

Uvalde County Hespital Authority

Uvalde Memorial Hospital

Garner Field Road

Uvalde, Texas 78801 OR90-063

Dear Ms. McDonald:

You ask whether <c¢ertain information 1is subject to
required public disclosure under the Texas Open Records Act,
article 6252-17a, V.T.C,S. Your request was assigned ID#
8063.

You recelved a request from a county commissioner of
Uvalde County for a copy of the summary of the results of a
Uvalde Health Care Survey. You stated this survey was
conducted at the request of the board of directors of the
hospital in order to enhance the quality of patient care.
You claimed the survey is confidential under section 3(a) (1)
of the Open Records Act and V.T.C.S. article 4447d, section
3. Article 44474, section 3 has been repealed and
recodified as section 161.032 of the Health and Safety Code,
which provides:

(a) The records and proceedings of a
medical committee are confidential and are
not subject to court subpoena.

(b) The records and proceedings may be
used by the committee and the committee
members only 1in the exercise of  proper
committee functions.

(c) This section does not apply to
records made or maintained in +the regular
course of business by a hospital, health
maintenance organization, or extended care
facility.

Section 161.031 of the Health and Safety Code defines
medical committee":
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(a) In this subchapter, ‘medical
committee’ includes any committee, including
a joint committee, of:

(1) a hospital;
(2) a medical organization:

(3) a university medical school or
health science center;

(4) a health maintenance organization
licensed under the Texas Health
Maintenance Organization Act (Chapter
20A, Vernon’s Texas Insurance Code),
including an independent vractice
association or- other physician
association whose committee or joint
committee is a condition of contract
with the health - maintenance
organization; or

{(5) an extended care facility.

(b) The term includes a cornmittee
appointed ad hoc to conduct a specific
investigation or established under state or
federal law or rule or under the bylaws or
rules of the organization on institution.

Based on the information in your letter, there appears to be
no involvement of a "medical committee" in the commissioning
of the Uvalde Health Care Survey. The board of directors of
the hospital, which requested the survey, cannot be
considered a medical comnittee. Although the scope cof the
term "medical committee" is quite broad, ‘committee’ means
something subordinate to the board of directors of a
hospital.

We have considered the exceptions you <claimed,
specifically section 3(a)(l) of the Open .Records Act and
section 161.032 of the Health and Safety Code. Because the
term board of directors is not included in the definition of
medical committee, information in the possession of the
board of directors cannot be withheld under section 161.032
of the Health and Safety Code and section 3(a) (1) of the
Open Records Act. For this reason, you must release the
survey to the commissioners court.
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Because case law and pricr published open records
decisions resolve your regquest, we are resclving this matter
with this informal letter ruling rather than with a
published open records decision, If you have dguestions
about this ruling, please refer toc ORZ0-063.

Yours very truly,
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Kay H, Guajaédo
Assigtant Attorney General
Opinion Committee
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Ref.: ID# 8B0Q63, 7720
Enclesure: Attorney General Opinion JIM-119
cc: Honorable Gilbert Torres

Uvalde County Commissioner Pct., #2

Uvalde County Courthouse
Uvalde, Texas 78801



