
@ffice of the LZlttornep General 

i&ate of Gems 

November 6,199l 

Honorable John Hannah, Jr. 
Secretary of State 
P. 0. Box 12697 
Austin, Texas 78711-2697 

OR91-554 

Dear Secretary Hannah : 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure 
under the Texas Open Records Act, article 6252-17a, V.T.C.S. Your request was 
assigned ID# 14012. 

You have received a request from the State Auditor’s Office for a copy of the 
Texas Administrative Code as it exists in its electronic, machine-readable form. 
You do not object to release of the requested information; however, you are 
concerned that release of such may be in violation of the Texas Administrative Code 
Act, article 6252-13b, V.T.C.S. which provides in section SA: 

The data base, which is the machine-readable form of 
the material prepared for and used in the publication 
of the Texas Administrative Code, including indexes, 
annotations, tables of contents, tables of authority, 
cross-references, compiled rules, and other unique 
material, is confidential and is exempted from 
disclosure under the open records law. . . . 

You request a decision as to whether the requested information must be excepted 
from public disclosure by section 3(a)(l) of the Open Records Act which protects 
“information deemed confidential by law, either Constitutional, statutory, or by 
judicial decision.” 
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Section 5A of article 6252-13b, V.T.C.S., provides that the requested material 
is confidential and exempted from disclosure under the open records law. Thus, you 
are not required by the Open Records Act to provide this information upon request 
to a member of the public or legislature. Open Records Decision No. 237 (1980). 
However, you may transfer this information to another governmental agency 
without destroying its confidential character or violating the confidentiality 
provision. Open Records Decision No. 567 (1990) (copy enclosed). Attorney 
General Opinion M-713 (1970) held that information which is not accessible to the 
public by statute may nevertheless be transferred between state agencies without 
violating its confidential character on the basis of a recognized need to maintain an 
unrestricted flow of information between state agencies. Accordingly, you are not 
prohibited by section 5A of article 6252-13b, V.T.C.S., from providing the data base 
to the State Auditor, but you are not required by any law to provide it to him. 

Because case law and prior published open records decisions resolve your 
request, we are resolving this matter with this informal letter ruling rather than with 
a published open records decision. If you have questions about this ruling, please 
refer to OR91-554. 

Yours very truly, 

Susan Garrison 
Assistant Attorney General 
Opinion Committee 

SG/GK/lcd 

Ref.: ID# 14012 

Enclosure: Open Records Decision No. 567 

cc: Randy Townsend, C.P.A. 
P.O. Box 12067 
Austin, Texas 78711-2067 


