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Mr. Hugh W. Davis 
Assistant City Attorney 
Office of the City Attorney 
The City of Fort Worth 
1000 Throckmorton 
Fort Worth, Texas 76102 

Dear Mr. Davis: 
OR92-364 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure 
under the Texas Open Records Act, article 625%17a, V.T.C.S. Your request was 
assigned ID# 16146. 

The City of Fort Worth (the “city”) received an open records request for 
copies of “two architectural renderings for proposed changes to the exterior of the 
Fort Worth Central Library.” You contend that the requested information is not 
subject to the Open Records Act because, pursuant to provisions of the contract 
between the city and the architect, such drawings do not become the property of the 
city until the termination of the contract. 

We agree. Clearly, a governmental body may make an enforceable contract 
with an architect to provide architectural services for construction of a public 
building. See JA! McCammon, Inc., v. Stephem County, 89 S.W.2d 984 (Tex. 1936) 
(county contracted with architect to prepare plans and specifications for jail and 
courthouse improvements and to superintend construction); Harris County v. 
Howard, 494 S.W.2d 250 (Tex. Civ. App.--Houston [ 1st Dist.] 1973, writ ref’d n.r.e.) 
(dispute over architect’s fee for contract to provide services for county in connection 
with design and construction of detention facility). In their contract, the 
governmental body and the architect could provide for numerous different 
dispositions of rejected drawings: the contract might provide that the architect keep 
all rejected drawings, destroy all rejected drawings, or do something else with the 
rejected drawings. The architect’s duty to provide rejected drawings to the 
governmental body therefore depends on the provisions in the contract. 
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Section 6.3 of the contract between the city and the architect specifies that all 
designs shall become the property of the city when the contract is terminated. 
Article VI of the contract, of which section 6.3 is a part, applies to termination of 
the agreement and cessation of the architect’s work before completion of the 
contracted-for services. If the architect completes the work under the contract, 
section 6.3 never becomes effective, and the rejected designs never become the city’s 
property. 

You advise that the contract with the architect has not been terminated. 
Thus, pursuant to the contract the rejected drawings remain the property of the 
architect; they are not the city’s property. Accordingly, at this time the rejected 
drawings are not subject to the Open Records Act (see V.T.C.S. art. 62%17a, 
5 3(a)), and the architect need not release the drawings to the requestor. 

Because case law and prior published open records decisions resolve your 
request, we are resolving this matter with this informal letter ruling rather than with 
a published open records decision. If you have questions about this ruling, please 
refer to OR92-364. 

Yours very truly, 

Assistant Attorney General 
Opinion Committee 

KKO/RWP/lmm 

Ref.: ID# 16146 
ID# 16271 

cc: Mr. Michael Whiteley 
Staff Writer 
Fort Worth Star-Telegram 
P. 0. Box 1870 
Fort Worth, Texas 76101 


