State of Texas

DAN MORALES

ATTORNEY GENERAL January 31, 1996

Mr. Gary W. Smith

City Attorney

City of Greenville

P.O. Box 1049

Greenville, Texas 75403-1049

QR96-0129
Dear Mr. Smith:

You have ask whether certain information is subject to required public disclosure
under chapter 552 of the Government Code. Your request was assigned ID# 36387 1

. The City of Greenville (the “city”) received a request for the following
information:

1) Civil Service Rule 143
2) Original Test or Score Sheet
3) Physical Agility Test Results

4) Oral Review Board Results and Recommendations

"We note that the open records laws were subslantially amended by the Seventy-fourth
Legislature. Act of May 29, 1995, 74th Leg., RS, ch. 1035, 1995 Tex. Sess. Law Serv. 5127 (Vernon)
{codified as amendments to Gov’t Code ch. 552), The amendments to chapter 532 “affecting the
availability of information, the inspection of information, or the copying of information, including the
costs for copying information, apply only to a request for information that is received by a governmental
body on or after Seplember 1, 1995, Id. § 26(a), 1995 Tex. Sess. Law Serv. at 5142 (Vernon). A request
for information that is received by a governmental body prior to September 1, 1993, is governed by the
law in effect at the time the request is made. /d.
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In response to number 1, above, you provided the requestor access to a copy of chapter
143 of the Texas Local Government Code. In response to number 2, you provided the
requested score card for the test administered by the city for beginning positions with the
police department. In response to numbers 3 and 4, you provided the test results for the
physical agility test and the results and recommendations of the oral review board.

Although it appears that the city has already complied with the request for
information, you apparently are concerned that this requestor may actually be seeking a
copy of the test and score sheet rather than a copy of the test or score sheet. You indicate
the city does not have a copy of the test. You have provided correspondence indicating
that the city has not been able to obtain a copy of the test from the company the city
contracts with to administer the test.2 You also assert that the test, if responsive, is
excepted from disclosure pursuant to section 552.122 of the Government Code.

|
Section 552.002 of the Government Code provides in pertinent part:

(a) In this chapter, ‘public information’ means information that is
collected, assembled, or maintained under a law or ordinance or in -
connection with the transaction of official business:

(1) by a governmental body, or

(2) for a governmental body and the governmental body
owns the information or has a right of access to it.

It is well established that the Qpen Records Act does not require a governmental
body to obtain information not in its possession or to prepare new information in response
to a requestor. Open Records Decision No. 445 (1986). On the other hand, if a
governmental entity employs an agent to carry out a task that otherwise would have been
performed by the entity itself, generally the information relating to the task that has been
assembled or maintained by the agent is subject to section 552.002. See Open Records
Decision No. 518 (1989) and authorities cited therein.’

2You submitied a copy of the city’s contract with the testing company that prohibits the city from
providing others access to the company's testing information. The contract does not prohibit the company
from providing the city with a copy of the testing information.

3You indicate that the test is copyrighted. Simply because information is copyrighted does not
make it confidential. Open Records Decision No. 180 (1977) (copyrighted training materials are not
deemed confidential under section 352.101). A goverrmental body normally must allow inspection of
copyrighted materials unless another exception applies to the information. Attorney General Opinion JM-
672 (1987). The custodian of public records must comply with the copyright law and is not required to
furnish copies of records that are copyrighted. /d. In making copies, the member of the public assumes
the duty of compliance with the copyright faw and the risk of a oopynght infringement suit. See Open
Records Decision No. 550 (1990).
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Section 552.303(b) provides that this office may determine whether a
governmental body’s submission of information is sufficient to render a decision. This
office notified you of the requirement to submit a copy of the information at issue in order
to evaluate the exception to disclosure raised by the city. However, you have not
submitted to this office a copy of the requested information. Section 552.303(e) provides
that if the requested information is not timely submitted, it is presumed to be public. Thus,
the test at issue, if responsive to the request, is presumed public.

We are resolving this matter with an informal letter ruling rather than with a
published open records decision. This ruling is limited to the particular records at issue
under the facts presented to us in this request and should not be relied upon as a previous
determination regarding any other records. If you have questions about this ruling, please
contact our office.

Yours very truly,

Ly,

Ruth H. Soucy
Assistant Attorney General
Open Records Division

RIiS/ch
Ref: ID# 36387
ce: Mr. James R. Hooten

1403 Glendale
Greenville, Texas 75401



