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Dear Mr. Risley: - 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under 
the Open Records Act, chapter 552 of the Government Code. Your request was assigned 
J.D# 115490. 

The City of Victoria (the “city”) received a request f?om the U.S. Consumer Product 
Safety Commission for a “copy of your report/s, on the death of a [specified] two-month old 
male.” You assert the responsive information is confidential as it “contains a record of 
physician-patient communications” and as such is excepted from required public disclosure 
based on section 552.101 of the Government Code. 

Section 552.101 of the Government Code excepts &om disclosure information 
considered to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision. 
We now examine your argument that the information is excepted from disclosure under 
section 552.101 in conjunction with section 5.08 of V.T.C.S. article 4495b, the Medical 
Practice Act (the “MPA”), which reads in part as follows: 

(a) Communications between one licensed to practice medicine, 
relative to or in connection with any professional services as a 
physician to a patient, is confidential and privileged and may not be 
disclosed except as provided in this section. 

(b) Records of the identity, diagnosis, evaluation, or treatment of a 
patient by a physician that are created or maintained by a physician are 
confidential and privileged and may not be disclosed except as 
provided in this section. 
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We have reviewed the submitted information. We do not believe the records contain 
confidential physician-patient communications. As for subsection (b), it is not clear to this 
office that these records were “created or maintained by a physician.” The records are a 
general offense report and a supplementary offense report both created by the police officers 
assigned to the investigation. Thus, we conclude that the MPA only applies to the records 
that have been created or maintained by a physician. See Open Records Decision No. 343 
(1982) (MPA not applicable to hospital daily log not prepared by physician). 

We are resolving this matter with this informal letter ruling rather than with a 
published open records decision. This ruling is limited to the particular records at issue 
under the facts presented to us in this request and may not be relied upon as a previous 
determination regarding any other records. If you have questions about this ruling, please 
contact our office. 

Ref.: ID# 115490 

Enclosures: Submitted documents 

Yours very truIy, 

w Janet I Monteros 
Assi&nt Attorney General 
Open Records Division 

- 
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cc: Ms. Jerusha J. Walker 
U.S. Consumer Product Safety Commission 
1114 Commerce Street, Room 216 
Dallas, Texas 75242 
(w/o enclosures) 
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