
ATTORNEY GENERAL OF TEXAS

GREG ABBOTT

July 23, 2009

Ms. Cherl K. Byles
Assistant City Attorney
City of Fort Worth
1000 Throckmorton Street, Third Floor
Fort Worth, Texas 76102

Dear Ms. Byles:

,
I

0R2009-10255

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was
assigned ID# 350624, (Fort Worth PIR No. 3541-09).

The City of Fort Worth (the "city") received a request for all information related to a
specified 9-1-1. call. You have redacted Texas motor vehicle record information pursuant
to the previous determinations issued in Open Records Letter Nos. 2007-00198 (2007)
and 2006-14726 (2006). 1 You claim the submitted information is excepted from disclosure
under section 552.101 of the Government Code. We have considered the exception you'
claim and reviewed the submitted information.

Section552.1 01 ofthe Government Code excepts from disclosure "information considered
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." ,
Section 552.101encompasses confidentialityprovisions such as Family Code section 58.007.
Juvenile law enforcement records relating to delinquent conduct and conduct indicating a
need for supervision that occurred on or after September 1, 1997 are confidential under
section 58.007. See Open Records Decision No. 680 at 4 (2004); see also Fam. Code'
§ 51.03(a), (b) (defining "delinquent conduct" and "conduct indicating a need for
supervision"). The relevant language of section 58.007 reads as follows:

ISee Gov'tCode § 552.301(a); Open Records Decision No. 673 at 6-7 (2001) (listing elements offirst
type ofprevious determination under Gov't <;ode § 552.301(a)).
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(c) Except as provided by Subsection (d), law enforcement records and files
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise,
concerning the child from which a record or file could be generated may not
be disclosed to the public and shall be:

. (I) ifmaintained on paper or microfilm, kept separate from adult files
and records; .

(2) if maintained electronically in the same computer system as
records or files relating to adults, be accessible under controls that are
separate and distinct from controls to access electronic data
concerning adults; and

(3) maintained on a local basis only and not sent to a central state or
federal depository, except as provided by Subchapters B, D, and E.

(e) Law enforcement records and files concerning a child may be inspected
or copied by a juvenile justice agency as that term is defined by
Section 58.101, a criminal justice agency as that term is defined by
Section 411.082, Government Code, the child, and the child's parent or
guardian.

G) Before a child or a child's parent or guardian may inspect or copy a record
or file concerning the child under Subsection (e), the custodian ofthe record
or file shall redact:

(l) any personally identifiable information about a juvenile suspect,
offender, victim, or witness who is not the child; and

. (2) any information that is excepted from required disclosure under
Chapter 552, Government Code, or other law.

Fam. Code § 58.007(c), (e), (j). For purposes ofsection 58.007, "child" means a person who
is ten years of age or older and under seventeen years of age. See Fam. Code § 51.02(2).
We have reviewed the submitted information and we find that it involves juvenile conduct
indicating a need for supervision that occurred after September 1, 1997. Therefore, the
submitted information is subject to Family Code section 58.007(c). See id. § 58.007(c). In
this instance, however, the requestor is a parent ofthe juvenile involved. The requestorhas
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a right to inspect juvenile law enforcement records concerning his child pursuant to
section 58.007(e). See id. § 58.007(e). Section 58.007G) provides, however, that
information subject to any other exception to disclosure under the Act or other law must be
redacted. See id. § 58.007G)(2). Therefore, we will address your other argument against
disclosure.

Section 552.101 also encompasses sections 772.118, 772.218, and 772.318 ofthe Health and
Safety Code. Chapter 772 ofthe Health and Safety Code authorizes the development oflocal
emergency communication districts. Sections 772.118, 772.218, and 772.318 of the Health
and Safety Code are applicable to emergency 9-1-1 districts established in accordance with
chapter 772. See Open Records Decision No. 649 (1996). These sections make the
originating telephone numb.ers and addresses of 9-1-1 callers furnished by a service supplier .
confidential. Id. at 2. Section 772.118 applies to an emergency communication district for
a county with a population of more than two million. Section 772.218 applies to an
emergency communication district for a county with a population of more than 860,000.
Section 772.318 applies to an emergency communication district for a county with a
population of morethilli 20~OOO.·

We understand the city to be part of an emergency communication district that was
established under section 772.218. You have marked the telephone number and address of
a 9-1-1 caller that the city seeks to withhold under that section. It is unclear in which
instances the addresses you have marked are the originating addresses provided by a 9-1-1
service supplier. Thus, we find that to the extent the marked addresses are the originating
addresses furnished by a 9-1-1 service supplier, this information must be withheld under
section 552.101 of the Government Code in conjunction with section 772.218 ofthe Health
and Safety Code. However, ifany ofthe marked addresses are not the originating addresses
furnished by a 9-1-1 service supplier, they must be released to the requestor. We note that
the telephone' number you seek to withhold is a callback number and not an originating
telephone number supplied by a 9-1-1 service supplier. This information is not confidential
under section 772.218 and may not be withheld under section 552.101. You have also
marked a compact disc of a 9-1-1 call under section 772.218. We note that an address
furnished bya caller is not confidential under section 772.218. We find that the
submitted9-1-lrecording only contains address information provided by the caller.· Thus,
section 772.218 is not applicable to any portion ofthis recording, and it may not be withheld
under section 552.101.

In summary, the city must withhold the information you have marked under section 552.101
in conjunction with section 772.218 ofthe Health and Safety Code, provided it was furnished
by a 9-1-1 service supplier. The remaining information must be released to the requestor
pursuant to section 58.007(e} of the Family Code.
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This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
detennination regarding any other infonnation or any other circumstances.

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the
governmental body and ofthe requestor. For more infonnation concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index orl.php,
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free, at (877)
673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public information
under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator ofthe Office ofthe Attorney
General at (512) 475-2497.

Sincerely,

M~
JehhifetBiirnett
Assistant Attorney General
Open Records Division

JB/eeg

Ref: ID# 350624

Ene. Submitted documents

c: Requestor
(w/o enclosures)


