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January 6, 2010

Mr. Robert E. Reyna
Assistant City Attorney
City of San Antonio
P.O. Box 839966
San Antonio, Texas 78283

OR2010-00223

Dear Mr. Reyna:

You ask whether certain infonnation is subject to required public disclosure under the
Public Infonnation Act (the "Act"), chapter 552 ofthe GQvernment Code. Your request was
assigned ID# 366823 (COSA File No. 2009-4557).

The City of San Antonio (the "city") received a request for a specific offense report. You
claim that the submitted infonnation is excepted from disclosure under section 552.101 of
the Government Code. We have considered the exception you claim and reviewed the
submitted infonnation.

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure "infonnation considered
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't
Code § 552.101. This exception encompasses infonnation protected by other statutes, such
as section 261.201 of the Family Code, which provides in part:

. (a) [T]he following infonnation is confidential, is not subject to public
release under [the Act] and may be disclosed only for purposes consistent
with this code and applicable federal or state law or under rules adopted by
an investigating agency:

(1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made
under this chapter and the identity of the person making the
report; and
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(2) except as otherwise provided in this section, the files,
reports, records, communications, audiotapes, videotapes, and
working papers used or developed in an investigation under
this chapter or in providing services as a result of an
investigation.

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the
department or the Texas Youth Commission, on request, shall provide to the
parent, managing conservator, or other legal representative ofa child who is
the subject of reported abuse or neglect, or to the child if the child is at least
18 years of age, information concerning the reported abuse or neglect that
would otherwise be confidential under this section. The investigating agency
shall withhold information under this subsection if the parent, managing
conservator, or other legal representative of the child requesting the
information is alleged to have committed the abuse or neglect.

(1) Before a child or a parent, managing conservator, or other legal
representative ofa child may inspect or copy a record or file concerning the
child under Subsection (k), the custodian of the record or file must redact:

(1) any personally identifiable information about a victim or witness
under 18 years of age unless that victim or witness is:

(A) the child who is the subject of the report; or

(B) another child ofthe parent, managing conservator,
or other legal representative requesting the
infonnation; .

(2) any information that is excepted from required disclosure under
[the Act], or other law; and

(3) the identity of the person who made the report.

Fam. Code § 261.201(a), (k)-(1). We note that the submitted information was used or
developed in an investigation of alleged or suspected child abuse under chapter 261 of the
FamilyCode. See id. §261.001(1)(E) (defining "abuse," for purposes ofFam. Code ch. 261,
as including offense ofaggravated sexual assault under Penal Code §22.021). We therefore.
conclude that the submitted information is generally confidential under section 261.201.
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We npte that the requestor may be a parent of the child who is listed as the victim of the
alleged or suspected abuse. Moreover, the requestor is not alleged to have committed the
abuse. Therefore, the submitted information may not be withheld from this requestor, ifshe
is the child's parent, on the basis of section 261.201(a). See id. § 261.201 (k). In this
instance, however, the submitted information,uses a pseudonym to identify the child. Thus,
we are unable to determine whether the requestor is the child's parent. Accordingly, we rule
conditionally. Thus, ifthe requestor is not the child's parent, then the city must withhold the
submitted information in its entirety under section 552.101 of the Government Code in
conjunction with section 261.201(a) ofthe Family Code.

If the requestor is the child's parent, then the submitted information may not be withheld
under section 552.101 on the basis of section 261.201(a). Section 261.201(1)(2) provides,
however, that information subject to any other exception to disclosure under the Act or other
law must also be redacted. Id. § 261.201(1)(2). Section 552.101 also encompasses
section 58.007 ofthe Family Code, which provides in part:

(c) Except as provided by Subsection (d), law enforcement records and files
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise,
concerning the child from which a record or file could be generated may not
be disclosed to the public and shall be:

(1) if maintained on paper or microfilm, kept separate from
adult files and records;

(2) ifmaintained electronically in the same computer system
as records or files relating to adults, be accessible under
controls that are separate and distinct from controls to access
electronic data concerning adults; and

(3) maintained on a local basis only and not sent to a central
state or federal depository, except as provided by Subchapters
B, D, and E.

Fam. Code § 58.007(c). Section 58.007(c) is applicable to records ofjuvenile delinquent
conduct or conduct indicating a need for supervision that occu,rred on or after
September 1, 1997. The submitted report involves juvenile delinquent conduct that occurred
after September 1, 1997. See Fam. Code § 51.03(a) (defining "delinquent conduct" for
purposes ofFam. Code § 58.007). You do not infonn us, and it does not appear, that any of
the exceptions iJ;l section 58.007 apply to the information in this report. Therefore, the city
must withhold the submitted information under section 552.101 ofthe Government Code in
conjunction with section 58.007(c) ofthe Family Code.
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This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
determination regarding any other information or any other circumstances.

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the
governmental body and ofthe requestor. For more information concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index or1.php,
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free,
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator ofthe Office of
the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787.

Sincerely,

~~;: J

Mack T. Harrison
Assistant Attorney General
Open Records Division

MTH/rl

Ref: ID# 366823

Enc. Submitted documents

c: Requestor
(w/o enclosures)
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