ATTORNEY
 GREG ABBOTT

February 3, 2010

Ms. Yvette Aguilar
Assistant City Attorney

City of Corpus Christi

321 John Sartain

Corpus Christi, Texas 78401

- OR2010-01690
Dear Ms. Aguilar:

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the
Public Information Act (the “Act”), chapter 552 of the Government Code. Your request was
assigned ID# 369157.

The Corpus Christi Police Department (the “department”) received a request for incident
report number 0911050146. You state you have provided some of the requested information
to the requestor. You claim portions of the submitted incident report are excepted from
disclosure under section 552.101 of the Government Code. We have considered the
exception you claim and reviewed the submitted information.

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure “information considered
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision.” Gov’t
Code § 552.101. This exception encompasses information protected by other statutes, such
as section 261.201 of the Family Code, which provides in relevant part:

(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public
release under [the Act], and may be disclosed only for purposes consistent
with this code and applicable federal or state law or under rules adopted by

-~~~ ———— —— —aninvestigating agency: — e e ——

(1) areport of alleged or suspected abuse or neglect made under this
chapter and the identity of the person making the report; and
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(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports,
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers

S -~ - -used-or developed in an investigation—under this chapter-or in
providing services as a result of an investigation. -

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency . . . on request,
shall provide to the parent, managing conservator, or other legal
representative of a child who is the subject of reported abuse or neglect, or to
the child if the child is at least 18 years of age, information concerning the
reported abuse or neglect that would otherwise be confidential under this
section. The investigating agency shall withhold information under this
subsection if the parent, managing conservator, or other legal representative
ofthe child requesting the information is alleged to have committed the abuse
or neglect. ‘

() Before a child or a parent, managing conservator, or other legal
representative of a child may inspect or copy a record or file concerning the
child under Subsection (k), the custodian of the record or file must redact:

(1) any personally identifiable information about a victim or witness
under 18 years of age unless that victim or witness is:

(A) the child who is the subject of the report; or .

(B). another child of the parent, managing conservator, or
other legal representative requesting the information;

(2) any information that is excepted from required disclosure under
[the Act], or other law; and

(3) the identity of the person who made the report.

Fam. Code § 261.201(a), (k), (1). You acknowledge the submitted incident report was used
or developed in an investigation of alleged child abuse and, thus, is generally confidential
under section 261.201(a) of the Family Code. See id. § 261.001(1) (defining “abuse” for
purposes of Fam. Code ch. 261); see also id. § 101.003(a) (defining “child” for purposes of
— —— - - -—this'section as personunder 18 yearsof age whoisnot-and hasnot been married orwhohas— - —— 1
not had the disabilities of minority removed for general purposes). You also acknowledge
that, in this instance, the requestor, who is not alleged to have committed the suspected
abuse, is a parent of the child victim listed in the report and, as such, the report may not be
withheld from this requestor under section 261.201(a). Id. § 261.201(k). You claim,
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however, the identity of the reporting party must be withheld pursuant to
section 261.201(1)(3). Id. § 261.201(1)(3) (stating the identity of the person who made the
‘report must beredacted before a parent may inspect orcopy the report). You have marked -
the information you seek to withhold. Upon review, we agree the reporting party’s
identifying information you have marked, as well as the additional information we have
marked, must be withheld under section 552.101 of the Government Code in conjunction
with section 261.201(1)(3) of the Family Code. As you have claimed no other exceptions to
disclosure, the remaining information must be released to this requestor.

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
determination regarding any other information or any other circumstances.

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http:.//www.oag.state.tx.us/open/index_orl.php,
- or call the Office of the Attorney General’s Open Government Hotline, toll free,
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator of the Office of
the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787.

Sincerely,

Leah B. Wingerson
Assistant Attorney General
Open Records Division
LBW/dls

Ref: ID# 369157

Enc. Submitted documents

c: Requestor
(w/o enclosures)




