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City of Corpus Christi·
321 John Sartain
Corpus Christi, Texas 78401

0R2010-04340

Dear Ms. Agllilar:

You ask whether certain inforination is subject to required public disclosure under the
Public InfonnationAct (the "Act"), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was
assigned ID# 374865.

The Corpus Christi Police Department (the "department") received a request for information
·perta.ltllIlg to aspednecl.il16icl.ellt. YOl.lclaiffi that the requestediriformati6riisexcejJiedrrortl

disclosure under sections 552.101 and 552.108 of the Government Code. We have
considered the exceptions you claim and reviewed the submitted information.

Section 552.101 ofthe Government Code excepts from disclosure "information considered
to be confidential by law, either constitutional, statutOly, or by judicial decision." Gov't
Code § 552.101. Section 552.101 encompasses section 261.201 ofthe Family Code, which
provides as follows:

(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public
release under [the Act] and may be disclosed only for purposes consistent
with this code and applicable federal or state law or under mles adopted by
an investigating agency:

(1) a report ofalleged or suspected abuse or neglect made Imder this
chapter and the identity of the person making the report; and
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(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports,
records, communications, audiotapes, videotapes, and workingpapers
used or developed in an investigation under this chapter or in
providing services as a result of an investigation.

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the [Texas
Department ofFamily and Protective Services] or the Texas Youth Commission, on
request, shall provide to the parent, managing conservator, or other legal
representative of a child who is the subject of reported abuse or neglect, or to the
child ifthe child is at least 18 years ofage, information concerning the reported abuse
or neglect that would otherwise be confidential under this section. The investigating
agency ehall withhold information under this subsection if the parent, managing
conservator, or other legal representative of the child requesting the infonnation is
alleged to have committed the abuse or neglect.

Fam. Code § 261.201(a), (k). You state the submitted report was used or developed in an
investigation of alleged or suspected child abuse or neglect. See id. § 261.001 (defining
"abuse" and "neglect" for purposes of chapter 261 of the Family Code); see also id.
§ 101.003(a) (defining "child" for purposes of this section as person under 18 years of age
who is not and has not been married or who has not had the disabilities ofminority removed
for general purposes). Based on your representations and our review, we find the submitted
report is gene1"allyconfidential under section 261.201 oft1:leF'an1ilyCode. ill this instanc~, _
the requestor is the parent ofthe child victim listed in the submitted information. However,
the submitted infonnation reflects that the requestor is also alleged to have committed the
suspected abuse or neglect. Accordingly, this requestor does not have a right ofaccess to the
information pursuant to section 261.201(k). See id.·§ 261.201(k). You do not indicate that
the department has adopted a rule that governs the release of this type of information. We
therefore assume no such rule exists. Given that assumption, we conclude the submitted
information is confidential in its entirety under section 552.101 ofthe Government Code in
conjunction with section 261.201 ofthe Family Code. I See Open Records Decision No. 440
at 2 (1986) (construing statutOly predecessor to section 261.201). As our ruling is
dispositive, we need not address your remaining argument against disclosure.

1We note that a parent or legalrepresentative ofa child who is the subject ofreported abuse or neglect
may have a right of access to certain abuse and neglect records maintained by the Texas Department ofFamily
and Protective Services ("DFPS"). Section 261.201(g) of the Family Code provides that DFPS, upon request
and subject to its oWllmles, shall provide to the parent, managing conservator, or other legal representative of
a child who is the subject ofreported abuse or neglect information conceming the repOlied abuse or neglect that
would otherwise be confidential under this section if DFPS has edited the infonnation to protect the
confidentiality of the identity ofthe person who made the report and any other person whose life or safety may
be endangered by the disclosme. See Fam. Code § 261.201(g).
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TIns letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
determination regarding any other information or any other circumstances.

TIns ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the
governmental body and ofthe requestor. For more information concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index orl.php,
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free,
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator ofthe Office of
the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787.

j:itrat
Jemnfer Luttrall
Assistant Attorney General
Open Records Division
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