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Cleburne, Texas 76033

0R2010-08436

Dear Ms. Hight: :..; "

You ask whether certain information is subject to required public disclosure lUlder the
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was
assigned ID# 381934.

The City ofCleburne (the "city") received a request for information pertaining to a specified
incident and calls made to a specified address in the year 2010. You state you have released
report numbers 10-00826 and 10-01096 to the requestor. You claim that the submitted
information is excepted from disclosure lUlder section 552.101 ofthe Government Code. We
have considered the exception you claim and reviewed the submitted information.

Section 552.101 ofthe Government Code excepts from disclosure "information considered
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't
Code § 552.101. Section 552.101 encompasses section 261.201 ofthe Family Code, which
provides in part as follows:

(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public
release under [the Act] and may be disclosed only for purposes consistent
with this code and applicable federal or state law or under rules adopted by
an investigating agency:

(1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made lUlder this
chapter and the identity of the person making the report; and
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(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports,
records, communications, audiotapes, videotapes,and working papers
used or developed in an investigation under this chapter or in
providing services as a result of an investigation.

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the
[Department of Family and Protective Services] or the Texas Youth
Commission, on request, shall provide to the parent, managing conservator,
or other legal representative of a child who is the subject of reported abuse
or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of age, information '
concerning the reported abuse or neglect that would otherwise be confidential
under this section.' The investigating agency shall withhold information
under this subsection if the parent, managing conservator, or other legal
representative of the child requesting the information is alleged to have
committed the abuse or neglect.

(1) Before a child or a parent, managing conservator, or other legal
representative of a child may inspect or copy a record or file concerning the
child under Subsection (k), the custodian of the record or file must redact:

(1) any personally identifiable information about a victim or witness
under 18 years of age unless that victim or witness is: '

(A) the child who is the subject of the report; or

(B) another child of the parent, managing conservator, or
other legal representative requesting the information;

(2) any information that is excepted from required disclosure
under [the Act], or other law; and

(3) the identity of the person who made the report.

Fam. Code § 261.201(a), (k), (1). You state that report numbers 09-03796 and 10-00121 are
excepted from disclosure under section 261.201(a) of the Family code. Upon review, we
find report numbers 09-03796 and 10-00121 pertain to investigations ofalleged or suspected
child abuse and consist offiles, reports, records, communications, and working papers used
or developed in the investigation. $ee id. § 261.001(1) (defining "abuse" for purposes of
chapter 261 ofthe Family Code); see also id. § 101.003(a) (defining "child" for purposes of
this section as person under 18 years of age who is not and has not been married or who has
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not had the disabilities of minority removed for general Pllrposes). Accordingly, we find
. report numbers 09-03796 and 10-00121 are generally confidential under section 261.201 of

the Family Code. We riote, however, the requestor is the parent of the child victim listed in
report numbers 09-03796 and 10-00121. Although the requestor is the parent of the child
victim in report number 10-00121,.the requestor is alleged to have committed the suspected
abuse in that report. Therefore, the requestor does not have a right of access under
section 261.201(k), and the city must withhold report number 10-00121 under
section 552.101 ofthe Government Code in conjunction with section 261.201 ofthe Family
Code. However, the requestor is not alleged to have committed the suspected abuse in report
number 09-03796. Therefore, the city may not withhold report number 09-03796 from this
requestor on the basis of section 261.201(a). Id. § 261.201 (k). However,
section 261.201 (1)(2) states any information that is excepted from required disclosure under
the Act or other law may be withheld from disclosure. Id. § 261.201 (1)(2). Accordingly, we
will address the applicability of the remaining exception you raise for report
number 09-03796.

Section 552.101 of the Government Code also encompasses section 58.007 of the Family
Code which provides in relevant part:

(c) Except as provided by Subsection (d), law enforcement records and files
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise,
concerning the child from which a record or file could be generated may not
be disclosed to the public and shall be:

(l) ifmaintained on paper or microfilm, kept separate from adult files
and records;

(2) if maintained electronically in the same computer system as
records or files relating to adults, be accessible under controls that are
separate and distinct from controls to access electronic data
concerning adults; and

(3) maintained on a local basis only and not sent to a central state or
federal depository, except as provided by Subchapters B, D, and E.

Id. § 58.007(c). Juvenile law enforcement records relating to conduct that occurred on or
after September 1, 1997 are confidential under section 58.007(c). See id. § 51.03(a)
(defining "delinquent conduct"). For purposes of section 58.007, a "child" is a person who
is ten years of age or older and under seventeen years of age. See id. § 51.02(2). Upon

. review, report number 09-03796 involves ajuvenile allegedly engaged in delinquent conduct
that occurred after September 1, 1997. You do not indicate, nor does it appear, that any of
the exceptions in section 58.007 apply to this information. Thus, report number 09-03796
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is confidential in its entirety pursuant to seytion 58.007(c) and must be withheld under
section 552.10L

In summary, the city must withhold report number 10-00121 under section 552.101 of the
Government Code in conjunction with section 261.201 of the Family Code. The city must
withhold report number 09-03796 under section 552.101 of the Government Code in
conjunction with section 58.007 of the Family Code.

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
determination regarding any other information or any other circumstances.

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the
governmental body and ofthe requestor. For more information concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index orl.php,
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free,
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator ofthe Office of
the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787.

NnekaKanu
Assistant Attorney General
Open Records Division

NK/jb

Ref: ID# 381934

Ene. Submitted documents

cc: Requestor
(w/o enclosures)


