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Ms. Yvette Aguilar
Assistant City Attorney
City of Corpus Christi
P.O. Box 9277
Corpus Christi, Texas 78469-9277

0R2010-10823

Dear Ms. Aguilar:

" ; . .
You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was
assigned ID# 387413.

The Corpus Christi Police Department (the "department") received a request for a specified
offense report. You claim the submitted information is excepted from disclosure under
sections 552.101 and 552.1 08 ofthe Government Code. We have considered the exceptions
you claim andreviewed the submitted information.

Section 552.101 ofthe Government Code excepts from disclosure "information considered
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't
Code § 552.101. Section 552.101 encompasses information protected by other statutes, such
as section 261.201 of the Family Code. Section 261.201 provides in part as follows:

(a) Except as provided by Section 261.203, the following information is
confidential, is not subject to publicreIease under [the Act] and may be
disclosed only for purposes consistent with this code and applicable federal
or state law or under rules.addpted by an investigating agency:

(1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this
chapter and the identity of the person making the report; and
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'(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports,
,records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers
used or developed in an investigation under this, chapter or in
providing services as a result of an investigation.

I
I'.:

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the
[Department of Family and Protective Services] or the Texas Youth
Commission, on request, shall provide to the parent, managing conservator,
or otheilegal representative of a child who is the subject of reported abuse
or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of age, information
concerning the reported abuse or neglect that would otherwise be confidential
under this section. The investigating agency shall withhold information
under this subsection if the parent, managing conservator, or other legal
representative of the child requesting the information is alleged to have
committed the abuse or neglect.

(1) Before a child or a parent, managing conservator, or other legal
representative of a child may inspect or copy a record or file concerning the
child under Subsection (k), the custodian of the record or file must redact:

. .'....

(2) any information that is excepted from required disclosure
under [the Act], or other law; and

.::;

Fam. Code § 261.201(a), (k), (1)(2). We note the submitted report pertains to an
investigation ofaggravated sexual assault of a child. Thus, the submitted report consists of
files, reports, 'records, communications, and working papers used or developed in the
investigation. See id. § 261.001 (1 ) (defining "abuse" for :purposes of chapter 261 of the
Family Code); see also id § 101.003(a) (defining "child" for purposes of this section as
person under 18 years of age who is not and has not been married or who has not had the
disabilities of minority removed for general purposes); but :see Penal Code §§ 22.021, .11
(defining "child" for purposes of aggravated sexual assault as a child as person under 17
years ofage). Accordingly, we find the submitted information is generally confidential under
section 261.201. We note, however, the requestor is the mother ofthe child victim listed in
the submitted report. Further, the requestor is not alleged to have committed the suspected
abuse. Thus, the department may not withhold the submitted report from this requestor on
the basis of section 261.201(a). Gov't Code § 261.201(k). However, section 261.201(1)(2)
states any inforination that is excepted from required disclosure under the Act or other law
may be withheld from disclosure. Id § 261.201 (1)(2). Accordingly, because the department
may not withhold the submitted report under section 261.201 (a) and you assert the submitted
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report is excepted under section 552.101 of the Government Code in conjunction with
section 58.007ofthe Family Code and section 552.108 of the Government Code, we will
address your arguments under these sections.

Section 552.101 of the Government Code also encompasses section 58.007 of the Family
. Code which pr6vides in relevant part: .

(c) Except as provided by Subsection (d), law enforcement records and files
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise,
concerning the child from which a record or file could be generated may not
be disclosed to the public and shall be:

(1) ifmaintained on paper or microfilm, kept separate from adult files .
and records;

· (2) if maintained electronically in the same computer system as
· records or files relating to adults, be accessible under controls that are
'separate and distinct from controls to access electronic data
· concerning adults; and

·{3) maintained on a local basis only and not sent to a central state or
" federal depository, except as provided by Subchapters B, D, and E.

Id. § 58.007(c). Juvenile law enforcement records relating to conduct that occurred on or
after September 1, 1997 are confidential under section 58.007(c). See id. § 51.03(a)
(defining "delinquent conduct"). For purposes of section 58.007(c), a "child" is a person'
who is ten years of age or older and under seventeen years of age. See id. § 51.02(2). The
submitted report pertains to an alleged aggravated sexual assault committed by a juvenile.
Thus, we agree the submitted report involves a juvenile allegedly engaged in delinquent
conduct that occurred after September 1, 1997. You do not indicate, nor does it appear, that
any ofthe exceptions in section 58.007 apply to this information. Thus, the submitted report
is confidential in its entirety pursuant to section 58.007(c), and the departmentmust withhold
it under section 552.101. As our ruling is dispositive, we do not address your remaining
argument against disclosure of the submitted information.

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
determination regarding any other information or any other circumstances.

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the
governmental'body and ofthe requestor. For more information concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index orl.php,
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free,

',:.
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at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator ofthe Office' of
the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787.

Sincerely,

Ana Carolina Vieira
Assistant Attofl;ey General
Open Records Division

ACV/eeg

Ref: ID# 387413

Ene. Submitted documents

c: Requestor
(w/o enclosures)


