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Mr. Warren M.S. Ernst
Chief of General Counsel Division
Office of the City Attorney
City Hall
Dallas, Texas 75201

0R2010-12357

Dear Mr. Ernst:

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was
assigned ID# 390344.

The City of Dallas (the "city") received a request for a copy of the exhibit referenced in a
specified letter. You claim that the submitted information is excepted from disclosure under
sections 552.101 and 552.111 ofthe Government Code. We have considered the exceptions
you claim and reviewed the submitted inforination.

Section 552.101 of the Government C()deexcepts from disclosure "information considered
to be confidential by law~ eithet ccnistitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't
Code § 552,101. This office has repeatedly held that the transfer ofconfidential information
between governmental agencies does not destroy the confidentiality of that information.
Attorney General Opinions H-917 (1976), H-836 (1974), Open Records Decision Nos. 561
(1990),414 (1984), 388 (1983),272 (1981),183 (1978). These opinions recognize the need
to maintain an unrestricted flow of information between state agencies. In Open Records
Decision No. 561, we considered whether the same rule applied regarding information
deemed confidential by a federal agency. In that decision, we noted the general rule that
section 552 of title 5 of the United States Code, the federal Freedom of Information Act
("FOIA"), applies only to federal agencies and does not apply to records held by state
agencies. oRt:> 561 at 6. Further, we stated that information is not confidential when in the
hands of a Texas agency simply because the same information is confidential in the hands
of a federal agency. Id. However, in the interests of comity between state and federal
authorities and to ensure the flow of information from federal agencies to Texas
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governmental bodies, we concluded that: "when information in the possession of a federal
agency is 'deemed confidential' by federal law, such confidentiality is not destroyed by the
sharing of the information with a governmental body in Texas. In such an instance,
[section 552.101] requires a local government to respect the confidentiality imposed on the
information by federal law." Id. at 6.

You explain that the infonnation at issue was provided to the city by the United States Army
Corps of Engineers (the "Corps"). You assert that the Corps considers the requested
information confidential under the deliberative process privilege found in section 552(b)(5)
oftitle 5 of the United States Code. See 5 U.S.C. § 552(b)(5). Therefore, we conclude that
the city must withhold the submitted information under section 552.101 of the Government
Code in conj"l,1nction with federal law.!

This letter mling is limited to the particular information at issue in this request and limited
to the facts as presented to us; therefore, this mling must not be relied upon as a previous
determination regarding any other information or any other circumstances.

This mling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the
governmental body and ofthe requestor. For more information concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index orl.php,
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free,
at (877) 673;6839. Questions concerning the allowable charges for providing public
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator ofthe Office of
the Attorney Oeneral, toll free, at (888) 672-6787.

Nneka Kanu
Assistant Attorney General
Open Records Division

NK/em

Ref: ID# 390344

Enc. Submitted documents

cc: Requestor
(w/o enclosures)

IAs our ruling is dispositive, we need not address your remaining argument against disclosure.


