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Dear Mr. Guerrero:

You ask whether certain,informati,an is subject to required,public disclosure under the
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was
assigned ID# 390846 (10-014G). . ,

The Region One Education Service Center (the "center"), which you represent, received a
request for information pertaining to all individuals that applied for specified certification
programs during a specified time period. You state that the center has no information
responsive to a portion of the request.] You state that the center will release some of the
requested information. You claim that portions of the submitted information are excepted
from disclosure under sections 552.101, 552.114, and 552.137 of the Government Code.2

We have considered the exceptions you claim and reviewed the submitted information.

Initially, we note that the United States Department ofEducation Family Policy Compliance
Office has informed this office that the Family Educational Rights and Privacy Act

1The Act does not require a governmental bodY,to release information that did not exist when a request
for information was received or to prepare new iriformatlonin response to a request. See Econ. Opportunities
Dev. Corp. v. Bustamante, 562 S.W.2d 266, 267-68 (Tex: Civ. App.-San Antonio 1978, writ dism' d); Open
Records Decision Nos. 605 at ~ (l~92), 452 at 3(1986), 362at 2 (1983).,

2Although you raise sections 551.026,551.101, and 551.114 ofthe Government Code, we understand
you to raise sections 552.026, 552.101, and 552.114 respectively. We note, however, section 552.026 is not
an exception to disclosure. Rather, section 552.026 provides that the Act does not require the release of
information contained in education records except in conformity with the Family Educational Rights and
Privacy Act of 1974. Gov't Code § 552.026.
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("FERPA"), 20 U.S.C. § 1232g, does not permit state and local educational authorities to
disclose to this office, without parental consent, unredacted, personally identifiable
information contained in education records for the purpose ofour review in the open records
ruling process under the Act.3 See 20 U.S.C. § 1232g(b); see also id. § 1232g(a)(4)(A)
(defining "education records"); Open Records DecisionNo. 462 at 15 (1987). Consequently,
state and local educational authorities that receive a request for education records from a
member of the public under the Act must not submit education records to this office in
unredacted form, that is, in a form in which "personally identifiable information" is
disclosed. See 34 C.F.R. § 99.3 (defining "personally identifiable information").

You state that the center has determined that the shaded portions of the submitted
information are subject to FERPA. We note that this information contains unredacted
student identifying information. Because our office is prohibited from reviewing an
'education record to determine whether appropriate redactions under FERPA have been made,
we will not address the applicability of FERPA to any of the submitted records. Such
determinations under FERPA must be made by the educational authority in possession ofthe
education records. Likewise, we do not address your arguments under section 552.114 of
the Government Code. See Gov't Code §§ 552.026 (incorporating FERPA into
the Act), .114 (excepting from disclosure "student records"); Open Records Decision
No. 539 (1990) (determining the same analysis applies under section 552.114 of the
Government Code and FERPA). We will, however, address your remaining argument
against disclosure of the information at issue.

Section 552.137 of the Government Code excepts from disclosure "an e-mail address ofa
member ofthe public that is provided for the purpose ofcommunicating electronically with
a governmental body" unless the member of the public consents to its release or the
e-mail address is of a type specifically excluded by subsection (c). See Gov't Code
§ 552.137(a), (b). We note section 552.137 is not applicable to an e-mail address maintained
by a governmental entity for one of its officials or employees. You state that the e-mail
addresses at issue are not of a type specifically excluded by section 552.137(c). See id.
§ 552.137(c). You further state that the center has not received consent to disclose any of
the e-mail addresses at issue. We note that, in this instance, some ofthe e-mail addresses at
issue are maintained by governmental entities for their employees and may not be withheld
under section 552.137. Therefore, with the exception of the e-mail addresses we have
marked for release, the center mustwithhold the e-mail addresses you have indicated under
section 552.137 of the Government Code.4

3A copy of this letter may be found on the Office of the Attorney General's website at
http://www.oag.state.tx.us/open/20060725usdoe.pdf.

4We note this office recently issued Open Records Decision No. 684 (2009), a previous detennination
to all governmental bodies authorizing them to withhold ten categories of infonnation, including an e-mail
address of a member of the public under section 552.137 of the Government Code, without the necessity of
requesting an attorney general decision.
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In summary, with the exception of the information we have marked for release, the center
must withhold the e-mail addresses you have indicated under section 552.137 of the
Government Code. The remaining information must be released to the requestor. This
ruling does not address the applicability ofFERPA to the submitted information. Should the
center determine that all or portions of the submitted information consist of "education
records" that must be withheld under FERPA, the center must dispose of that information
in accordance with FERPA, rather than the Act.

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
determination regarding any other information or any other circumstances.

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the
governmental body and ofthe requestor. For more information concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index orl.php,
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free,
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator ofthe Office of
the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787.

Sincerely,

CJ;Mz-
Christopher D. Sterner
Assistant Attorney General
Open Records Division

CDSAleeg

Ref: ID# 390846
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c: Requestor
(w/o enclosures)


