
September 29,2010 

Ms. Heather Stebbins 
Assistant City Attorney 
City of Kerrville 

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

GREG ABBOTT 

800 Junction Highway 
Kerrville, Texas 78028-2215 

"-',' ," 

Dear Ms. Stebbins: 
. . 

OR2010-14823 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 395185. 

The Kerrville Police Department (the "department") received a request for a specified police 
report. You indicate the department need not comply with the request pursuant to 
section 552.028 of the Government Code. 1 Alternatively, you claim that the requested 
information is excepted from disclosure under section 552.101 ofthe Government Code. We 
have considered your arguments and reviewed the submitted information. 

Section 552.028 of the Government Code provides in relevant part: 

(a) A governmental body is not required to accept or comply with a request 
for information from: 

(1) an individual who is imprIsoned or confined in a correctional 
facility; or 

I Although you cite section 552.027 of the Government Code, section 552.028 of the Government Code 
is the correct exception for the substance of your argument. 
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(2) an agent of that individual, other than that individual's attorney 
when the attorney is requesting information that is subject to 
disclosure under [the Act]. 

(b) This section does not prohibit a governmental body from disclosing to an 
individual described by Subsection (a)(1), or that individual's agent, 
information held by the governmental body pertaining to that individual. 

Gov't Code § 552.028(a)-(b), You argue that the requestor made the present request for 
information as a representative of an inmate, You state the suspect in the report at issue is 
an inmate confined by the Texas Department of Corrections, and you argue that the requestor 
made the present request for information as an agent of this incarcerated individual. The 
requestor, in this instance, is the mother of the inmate and included the name of the 
incarcerated individual on the request form. However, the fact that the requestor is the 
inmate's mother does not in itself establish that sh~ submitted the request as an agent ofthe 
inmate, As you have not provided any additional information establishing that the requestor 
is in fact acting as an agent of an inmate, we cannot conclude that section 552,028 is 
applicable in this instance, Accordingly, we will address your argument against disclosure 
under the Act. 

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision," Gov't 
Code § 552.101. This exception encompasses information protected by other statutes, such 
as section 261.201 of the Family Code, which provides in relevant part: 

(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public 
release under [the Act], and may be disclosed only for purposes consistent 
with this code and applicable federal or state law or under rules adopted by 
an investigating agency: 

(1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this 
chapter and the identity of the person making the report; and 

(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 
used or developed in an investigation under this chapter or in 
providing services as a result of an investigation. 

Fam, Code § 261.201(a). The submitted incident report and related documents were used 
or developed in an investigation of alleged child abuse under chapter 261 of the Family 
Code, See id, § 261.001(1) (defining "abuse" for purposes of Fam. Code ch, 261); Penal 
Code § 22.024(c) (defining "child" for purposes of injury to a child as person 14 years of age 
or younger). Thus, we find the submitted information is within the scope of section 261,201, 
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You do not indicate the department has adopted a rule governing the release of this type of 
information; therefore, we assume that no such regulation exists. Given that assumption, we 
conclude the submitted information is confidential pursuant to section 261.20 1 of the Family 
Code, and the department must withhold it in its entirety under section 552.101 of the 
Government Code. As this ruling is dispositive, we need not address your remaining 
argument against disclosure. 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights and 
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/openiindex orl.php, 
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free,. 
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public 
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator of the Office of 

. the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787. 

Assistant Attorney General 
, Open Records Division 

lM/eeg 
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(w/o enclosures) 


