
October 12,2010 

Mr. Charles Weir 
Assistant City Attorney 
City of San Antonio 
P.O. Box 839966 

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

GREG ABBOTT 

San Antonio, Texas 78283 

Dear Mr. Weir: 

0R2010-15488 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was 
assigned ID# 401263 (COSA File No. 2010-6618). 

The City of San Antonio (the "city") received a request for offense report numbers 80304956 
and 80404341. Y QU claim the requested information is excepted from disclosure under 
section 552.101 of the Government Code. We have considered the exception you claim and 
reviewed the submitted information. 

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't 
Code § 552.101. This exception encompasses information that other statutes make 
confidential. You claim section 552.101 in conjunction with section 58.007 of the Family 
Code, which provides in part: 

( c) Except as provided by Subsection (d), law enforcement records and files 
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise, 
concerning the child from which a record or file could be generated may not 
be disclosed to the public and shall be: 

(1) if maintained on paper or microfilm, kept separate from adult 
files and records; 
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(2) if maintained electronically in the same computer system as 
records or files relating to adults, be accessible under controls that are 
separate and distinct from controls to access electronic data 
concerning adults; and 

(3) maintained on a local basis only and not sent to a central state 
or federal depository, except as provided by Subchapters B, D, and E. 

Fam. Code § 58.007(c); see id. § 5 1. 03 (a)-(b) (defining "delinquent conduct" and "conduct 
indicating need for supervision" for purposes of Fam. Code tit. 3). Section 58.007(c) is 
applicable to records of juvenile conduct that occurred on or after September 1, 1997. 
Section 58.007(c) is not applicable to information that relates to ajuvenile as a complainant, 
victim, witness, or other involved party and not as a suspect or offender. We find that the 
submitted reports do not involve a suspect or offender who was at least 10 years old and less 
than 17 years of age at the time of the incidents to which the information pertains. See id. 
§ 51.02(2) (defining "child" for purposes ofFam. Code tit. 3). We therefore conclude the 
submitted information is not confidential under section 58.007(c) of the Family Code and 
may not be withheld on that basis under section 552.101 of the Government Code. 

You also claim section 552.101 in conjunction with section 261.201 of the Family Code, 
which provides in part: 

(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public 
release under Chapter 552, Government Code, and may be disclosed only for 
purposes consistent with [the Family Code] and applicable federal or state 
law or under rules adopted by an investigating agency: 

(1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under 
[chapter 261 of the Family Code] and the identity of the person 
making the report; and 

(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 
used or developed in an investigation under [chapter 261 of the 
Family Code] or in providing services as a result of an investigation. 

Id. § 261.201(a). We find that the submitted reports do not constitute either a report of 
alleged or suspected child abuse or neglect made under chapter 261 of the Family Code or 
information that was used or developed in an investigation of alleged or suspected child 
abuse or neglect under chapter 261. See id. § 261.001 (1), (4 ) (defining "abuse" and "neglect" 
for purposes ofFam. Code ch. 261). We therefore conclude that the submitted information 
is not confidential under section 261.201(a) of the Family Code and may not be withheld on 
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that basis under section 552.101 of the Government Code. As you raise no further 
exceptions to disclosure, the submitted information must be released to the requestor. 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights and 
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index orl.php, 
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free, 
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public 
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator of the Office of 
the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

~ 
Amy L.S. Shipp 
Assistant Attorney General 
Open Records Division 

ALS/tp 

Ref: ID# 401263 

Enc. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 


