GREG ABBOTT

November 19, 2010

Ms. T. Trisha Dang

Assistant City Attorney

City of Corpus Christi

P.O. Box 9277

Corpus Christi, Texas 78469-9277

- OR2010-17565
Dear Ms. Dang:

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the
Public Information Act (the “Act”), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was
assigned ID# 400624,

The Corpus Christi Police Department (the “department”) received two requests for a
specified police report. You claim the submitted information is excepted from disclosure
under sections 552.101 and 552.108 of the Government Code. We have considered the
exceptions you claim and reviewed the submitted information.

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure “information considered
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision.” Gov’t
Code § 552.101. Section 552.101 encompasses information protected by other statutes, such
as section 261.201 of the Family Code. Section 261.201 provides in part as follows:

(a) Except as provided by Section 261.203, the following information is
confidential, is not subject to public release under [the Act] and may be
disclosed only for purposes consistent with this code and applicable federal
or state law or under rules adopted by an investigating agency:

. (1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made
. under this chapter and the identity of the person making the
wreport; and
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- (2) except as otherwise provided in this section, the files,
; reports, records, communications, audiotapes, videotapes, and
- working papers used or developed in an investigation under
. this chapter or in providing services as a result of an
. investigation.

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the
[Department of Family and Protective Services] or the Texas Youth
Commission, on request, shall provide to the parent, managing conservator,
or other legal representative of a child who is the subject of reported abuse
or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of age, information
concerning the reported abuse or neglect that would otherwise be confidential
under ;llis section. The investigating agency shall withhold information under
this é}lbsection if the parent, managing conservator, or other legal
representative of the child requesting the information is alleged to have
committed the abuse or neglect. '

() Before a child or a parent, managing conservator, or other legal
representative of a child may ispect or copy a record or file concerning the
child under Subsection (k), the custodian of the record or file must redact:

: (2) any information that is excepted from required disclosure
. under [the Act], or other law[.]

Fam. Code § 261.201(a), (k), (1). We note the submitted report pertains to an investigation
of alleged child abuse. See id. § 261.001(1)(E) (definition of child abuse includes sexual
assault under Penal Code section 22.011); see also Penal Code § 22.011(c)(1) (defining
“child” for purposes of Penal Code sections 22.011 as a person younger than 17 years of
age). Accordingly, we find the submitted information is generally confidential under
section 261.201. We note, however, the requestors are a parent of the child victim listed in
the submitted:report and that parent’s attorney, and the requesting parent is not alleged to
have commit;'t;fed the suspected abuse. Therefore, the department may not withhold the
submitted report from either requestor on the basis of section 261.201(a). Gov’t Code
§ 261.201(k). Although section 261.201(k) provides a right of access in this instance,
section 261.201(1)(2) states any information that is excepted from required disclosure under
the Act or other law may be withheld from disclosure. Id. § 261.201(I)(2). Accordingly, we
will address your remaining arguments against disclosure.
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Section 552 101 of the Government Code also encompasses section 58.007 of the Family
Code.' Juvemle law enforcement records relating to conduct that occurred on or after
September 1, 11997 are conﬁdentlal under section 58.007, which provides in relevant part:

(c) Exbept as provided by Subsection (d), law enforcement records and-files
concehiing a child and information stored, by electronic means or otherwise,
concerning the child from which a record or file could be generated may not '
be disclosed to the public and shall be:

(1) if maintained on paper or microfilm, kept separate from
; adult files and records;

(2) if maintained electronically in the same computer system
" as records or files relating to adults, be accessible under
" controls that are separate and distinct from controls to access
electronic data concerning adults; and

© (3) maintained on a local basis only and not sent to a central
_ state or federal depository, except as provided by Subchapters
B, D, and E.

Id. § 58.007(c). Juvenile law enforcement records relating to conduct that occurred on or
‘after September 1, 1997 are confidential under section 58.007(c). See id. § 51.03(a)
(defining “delinquent conduct”). For purposes of section 58.007(c), a “child” is a person
who 1s ten years of age or older and under seventeen years of age. See id. § 51.02(2). The
submitted report pertains to an alleged sexual assault committed by ajuvenile. Thus, we find
the submitted report involves a juvenile allegedly engaged in delinquent conduct that
occurred after September 1, 1997. You do not indicate, nor does it appear, that any of the
exceptions in section 58.007 apply to this information. Thus, the submitted report is
confidential in its entirety pursuant to section 58.007(c), and the department must withhold
it under section 552.101. As our ruling is dispositive, we need not address your remaining
arguments against disclosure of the submitted information.

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited
to the facts as.presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
determination regarding any other information or any other circumstances.

' Although you raise section 51.14(d) of the Family Code, we note section 58.007 of the Family Code
is the proper provision to raise in this instance. The information at issue pertains to an incident that occurred
in 2010. Only law enforcement records pertaining to juvenile conduct occurring before January 1, 1996 are

_governed by ft f01me1 section 51.14(d). Juvenile law enforcement records relating to juvenile conduct - that

occurred on or aftel September 1, 1997 are governed by section 58.007.
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This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index_orL.php,
or call the Office of the Attorney General’s Open Government Hotline, toll free,
at (877) 673-6839. Questions conceming the allowable charges for providing public
information under the Act must be directed to the Cost Rules Adm1111st1at01 of the Office of
the Attomey General toll free, at (888) 672-6787. :

Sincerely,

Mack T. Harrison
Assistant Attorney General
Open Records Division

MTH/em
Ref  ID# 400624
Enc. Submi;’gted documents

c: Requé"stor
(w/o enclosures)




