
January 7,2011 

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

GREG ABBOTT 

Ms. T. TrishaDang 
Assistant City Attorney 
City of Corpus Christi 
P.O. Box 9277 
Corpus Christi, Texas 78469-9277 

Dear Ms. Dang: 

0R2011-00410 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was 
.assigned ID# 405361. 

The Corpus G.hristi Police Department (the "department") received a request for a specified 
incident repo~i. You claim that the requested information is excepted from disclosure under 
sections 552.101 and 552.108 of the Government Code. We have considered the exceptions 
you claim and reviewed the submitted information. 

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't 
Code § 552.101. Section 552.101 encompasses information protected by other statutes, 
including section 261.201 ofthe Family Code, which provides as follows: 

(a) Except as provided by Section 261.203, the following infonnation is 
confidential, is not subject to public release under [the Act] and may be 
disclosed only for purposes consistent with this code and applicable federal 
or state law or under rules adopted by an investigating agency: 

, (1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this 
chapter and the identity of the person making the report; and 
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(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
, records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 

used or developed in an investigation under this chapter or in 
, providing services as a result of an investigation. 

'( 

(k) Nqtwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the' 
[Texa~ Department of Family and Protective Services] or the Texas Youth 
Co11111iission, on request, shall provide to the parent, managing conservator, 
or other legal representative of a child who is the subj ect of reported abuse 
or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of age, information 
concerning the reported abuse or neglect that would otherwise be confidential 
under this section. The investigating agency shall withhold information 
under this subsection if the parent, managing conservator, or other legal 
representative of the child requesting the information is alleged to have 
committed the abuse or neglect. 

(1) Before a child or a parent, managing conservator, or other legal 
representative of a child may inspect or copy a record or file concerning the 
child J;ill.der Subsection (k), the custodian of the record or file must redact: 

I, .,. 
I' ... 

; i (2) any information that is excepted from required disclosure under 
,: [the Act], or other law[.] 

Fam. Code §r261.201(a), (k), (1)(2). You state the submitted information pertains to an 
investigation of alleged child abuse. See id. § 261.001(1)(E) (definition of child abuse 
includes indecency with a child under Penal Code section 21.11); see also Penal 
Code § 22.11 (defining "child" for purposes of Penal Code section22.11 as a person younger 
than 17 years;iof age). Thus, we find the submitted information falls within the scope of 
section 261.201 of the Family Code. However, we note the requestor is the father of the 
child victim listed in the submitted information, and is not alleged to have committed the 
alleged chilcl,i. abuse. Accordingly, the department may not withhold the submitted 
information :f)};om tIns requestor under section 261.201(a). Id. § 261.201(k). We note, 
however, sec~10n 261.201(1)(2) states before a parent may inspect records any infonnation 
that is except¢d from required disclosure under the Act or other law may still be withheld 
from disclosuie. Id. § 261.201(1)(2). Accordingly, we will consider whether the submitted 
information may otherwise be withheld from the requestor. 

i 
\' 

" 
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Section 552,tOl of the Goverrnnent Code also encompasses section 58.007 of the Family 
Code. l Juvenile law enforcement records relating to conduct that occurred on or after 
September }; 1997 are confidential under section 58.007(c). For purposes of 
section 58.007(c), "child" means a person who is ten years of age or older and under 
seventeen years of age. ld. § 51.02(2). Section 58.007 provides in relevant part: 

( c) Except as provided by Subsection (d), law enforcement records and files 
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise, 
concerning the child from which a record or file could be generated may not 
be disblosed to the public and shall be: 

[' (1) if maintained on paper or microfilm, kept separate from adult files 
" and records; 

;:, (2) if maintained electronically in the same computer system as 
::: records or files relating to adults, be accessible under controls that are 
i·, separate and distinct from controls to access electronic data 
;'; concerning adults; and 

il (3) maintained on a local basis only and not sent to a central state or 
, federal depository, except as provided by Subchapters B, D, and E. 

ld. § 58.007(G). Upon review, we find the submitted information involves alleged juvenile 
delinquent conduct that occurred after September 1, 1997. ld. § 51.03(a) (defining 
"delinquent conduct"). It does not appear any of the exceptions in section 58.007 apply; 
therefore, this information is confidential pursuant to section 58.007 ( c) of the Family Code. 
Accordingly,,'the department must withhold the submitted information in its entirety under 
section 552.101 ofthe Goverrnnent Code in conjunction with section 58.007( c) of the Family 
Code. As our ruling is dispositive, we need not address your remaining argument against 
disclosure.:! 

'.{ 

This letter rul,ing is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts asipresented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determinatio:q.;Tegarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
goverrnnentalbody and ofthe requestor. For more information concerning those rights and 

j: 

I Althmigh you raise section 51.14( d) of the Family Code, we note section 58.007 of the Family Code 
is the proper prqvision to raise in tIllS instance. The information at issue pertains to an incident that occurred 
in 2010. Only la.w enforcement records peliaining to juvenile conduct OCCUlTing before January 1, 1996 are 
governed by fO¥ner section 51. 14(d). Juvenile law enforcement records relating to juvenile conduct that 
occurred on or after September 1, 1997, are governed by section 58.007. 

:r 
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responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/openJindex orl.php, 
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll :fi.'ee, 
at (877) 673t6839. Questions concerning the allowable charges for providing public 
infonnation ul1der the Act must be directed to the Cost Rules Administrator of the Office of 
the Attorney D-eneral, toll free, at (888) 672-6787. 

"; 

:.'~' ':': 

.. :' 

Jonathan Miles 
Assistant Att6rney General 
Open Records Division 

JM/em 

Ref: ID# 40.5361 

Enc. Submj,tted documents 

c: Reque~tor 
(w/o enclosures) 


