
July 12,201] 

Ms. 1. Middlebrooks 
Assistant City Attomey 
City of Dallas 
1400 South Lamar 
Dallas, Texas 75215 

o 
ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

GREG ABBOTT 

Dear Ms. Middlebrooks: 

0R20 11-09973 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Infom1ation Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Govemment Code. Your request was 
assigned ID# 424182 (DPD ORR# 2011-3915). 

The Dallas Police Department (the "department") received a request for service report 
number 111878-Y. You claim the submitted information is excepted from disclosure under 
section 552.101 ofthe Govemment Code. We have considered the exception you claim and 
reviewed the submitted information. 

Section 552.101 of the Govemment Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't 
Code § 552.101. This section encompasses information protected by other statutes. 
Section 261.201 ofthe Family Code provides, in relevant part, as follows: 

(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public 
releas_e under Chapter 552, Govemment Code, and may be disclosed only for 
purposes consistent with this code and applicable federal or state law or under 
rules adopted by an investigating agency: 

(1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this 
chapter and the identity of the person making the report; and 

(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 
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used or developed in an investigation under this chapter or m 
providing services as a result of an investigation. 

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the 
[Texas Department of Family and Protective Services] or the Texas Youth 
Commission, on request, shall provide to the parent, managing conservator, 
or other legal representative of a child who is the subject of reported abuse 
or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of age, information 
conceming the reported abuse or neglect that would otherwise be confidential 
under this section. The investigating agency shall withhold information 
LInder this subsection if the parent, managing conservator, or other legal 
representative of the child requesting the information is alleged to have 
committed the abuse or neglect. 

(I) Before a child or a parent, managing conservator, or other legal 
representative of a child may inspect or copy a record or file conceming the 
child under Subsection (k), the custodian of the record or file must redact: 

(1) any personally identifiable information about a victim or witness 
under 18 years of age unless that victim or witness is: 

(A) the child who is the subject ofthe report; or 

(B) another child of the parent, managing conservator, or 
other legal representative requesting the information; [and] 

(3) the identity of the person who made the report. 

Fam. Code § 261.201(a), (k), (1)(1), (1)(3). You state the submitted report was used or 
developed during an investigation by the department of alleged or suspected child abuse. See 
id. §§ 26l.001(1) (defining "abuse" for purposes of chapter 261 of the Family 
Code), 1 01 .003(a) (defining "child" for purposes of this section as person under 18 years of 
age who is not and has not been married or who has not had the disabilities of minority 
removed for general purposes). Accordingly, we find this information is subject to 
chapter 261 of the Family Code. We note the requestor is a parent of a child victim listed 
in the :nformation, and is not alleged to have committed the abuse. Thus, pursuant to 
section 261 .20 1 (k), the infOlmation at issue may not be withheld from this requestor on the 
basis of section 261.201 (a). See id. § 261.201 (k). However, section 261.201 (1)(1) states any 
personally identifiable information about a victim or witness who is under 18 years of age 
and is not a child of the parent shall be withheld from disclosure. !d. § 261.201 (1)(1) . 
-urther, section 261.201 (1)(3) states the identity ofthe reporting party shall be withheld from 
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disclosure. ld. § 261.201 (1)(3). Accordingly, the department must withhold the personally 
identifiable infonnation we have marked about a victim who is under 18 years of age and is 
not the reques tor's child under section 552.1 01 of the Government Code in conjunction with 
section 261.201 (1)(1) of the Family Code and the identifying information of the reporting 
party we have marked under section 552.101 ofthe Government Code in conjunction with 
section 261.201(1)(3) of the Family Code. The remaining information must be released to 
this requestor. I 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this mling must not be relied upon as a previous 
dete1111ination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
govel11mental body and ofthe requestor. For more information concerning those rights and 
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/openiindex_orl.php. 
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free, 
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public 
info1111ation uDder the Act must be directed to the Cost Rules Administrator ofthe Office of 
the Attol11ey General, toll free at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

claf:!v~loYJ~'t 
Assistant Attorney General 
Open Records Division 

CYMS/em 

Ref: ID# 424182 

Ene. Subm itted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 

IWe note the information being released in this instance includes information that is confidential with 
respect to the general public. Therefore, if the department receives another request for this information from 
a different requestor, the department must again seek a ruling from this office. 


