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ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 
GREG ABBOTT 

August 25, 2011 

Ms. Karen Anderson 
Senior Assistant City Attorney 
City of Fort Worth 
1000 Throckmorton Street, Td Floor 
Fort Worth, Texas 76102 

Dear Ms. Anderson: 

0R2011-12336 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 427974 (City of Fort Worth PIR# W009378). 

The City of Fort Worth (the "city") received a request for the offense report for a specific 
incident involving two named individuals and the related 911 audio recordings. You claim 
the submitted information is excepted from disclosure under section 552.101 of the 
Government Code. 1 We have considered the exception you claim and reviewed the 
submitted information. 

Section 552.101 ofthe Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't 
Code § 552.101. This section encompasses information protected by other statutes, such as 
section 58.007 ofthe Family Code, which provides in pertinent part as follows: 

(c) Except as provided by Subsection (d), law enforcement records and files 
concerning a child and inforn1ation stored, by electronic means or otherwise, 

IAlthough you raise section 552.108 of the Government Code, you have provided no arguments to 
support this exception. Accordingly, we find the city has waived its claim under this exception. See Gov't 
Code § 552.301(e) (governmental body must provide comments stating why exceptions raised should apply to 
information requested). 
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concerning the child from which a record or file could be generated may not 
be disclosed to the public and shall be: 

(1) if maintained on paper or microfilm, kept separate from adult 
files and records; 

(2) if maintained electronically in the same computer system as 
records or files relating to adults, be accessible under controls that are 
separate and distinct from controls to access electronic data 
concerning adults; and 

(3) maintained on a local basis only and not sent to a central state or 
federal depository, except as provided by Subchapters B, D, and E. 

(e) Law enforcement records and files concerning a child may be inspected 
or copied by a juvenile justice agency as that term is defined by 
Section 58.1 01, a criminal justice agency as that term is defined by 
Section 411.082, Government Code, the child, and the child's parent or 
guardian. 

G) Before a child or a child's parent or guardian may inspect or copy a record 
or file concerning the child under Subsection (e), the custodian of the record 
or file shall redact: 

(2) any information that is excepted from required disclosure under 
Chapter 552, Government Code, or other law. 

Fam. Code § 58.007(c), (e), (j)(2). Juvenile law enforcement records relating to delinquent 
conduct or conduct indicating a need for supervision that occurred on or after 
September 1, 1997 are confidential under section 58.007. See id. § 51.03(b) (defining 
"conduct indicating a need for supervision" to include "the voluntary absence of a child from 
the child's home without the consent of the child's parent or guardian for a substantial length 
of time or without intent to return"). For purposes of section 58.007( c), "child" means a 
person who is ten years of age or older and under seventeen years of age. See id. § 51.02(2). 
The submitted information involves a child engaged in conduct indicating a need for 
supervision that occurred after September 1, 1997. As such, this information is generally 
confidential under section 58.007(c). In this instance, however, the submitted documents 
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reveal the requestor is the parent of the juvenile at issue. Thus, the requestor has a right of 
access to the submitted information under section 58.007(e). See id. § 58.007(e). 
Accordingly, the city may not withhold the submitted information from this requestor under 
section 552.101 of the Government Code in conjunction with section 58.007 of the Family 
Code. Section 58.007(j) provides, however, that information subject to any other exception 
to disclosure under the Act or other law must be redacted. Id. § 58.007(j)(2). Accordingly, 
we will address your argument under section 552.101 of the Government Code in 
conjunction with section 772.218 of the Health and Safety Code. 

Section 552.101 ofthe Government Code encompasses chapter 772 of the Health and Safety 
Code, which authorizes the development of local emergency communication districts. 
Sections 772.118, 772.218, and 772.318 of the Health and Safety Code are applicable to 
emergency 9-1-1 districts established in accordance with chapter 772. See Open Records 
Decision No. 649 (1996). These sections make the originating telephone numbers and 
addresses of 9-1-1 callers furnished by a service supplier confidential. Id. at 2. 
Section 772.118 applies to an emergency communication district for a county with a 
popUlation of more than two million. Section 772.218 applies to an emergency 
communication district for a county with a popUlation of more than 860,000. 
Section 772.318 applies to an emergency communication district for a county with a 
popUlation of more than 20,000. 

You state the city is part of an emergency communication district established under 
section 772.218. You also state the telephone number and address you have marked were 
obtained from a 911 service supplier. Based on your representations, we conclude the city 
must withhold the marked telephone number and address under section 552.101 of the 
Government Code in conjunction with section 772.218 of the Health and Safety Code. 

In summary, the city must withhold the marked telephone number and address under 
section 552.101 ofthe Government Code in conjunction with section 772.218 of the Health 
and Safety Code. The remaining information must be released.2 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and ofthe requestor. For more information concerning those rights and 
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index orl.php, 
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free, 
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public 

2Because the requestor has a right of access to the information being released, if the city receives 
another request for this infonnation, the city must again seek a ruling from this office. 
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infonnation under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator ofthe Office of 
the Attorney General, toll free at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

Kirsten Brew 
Assistant Attorney General 
Open Records Division 

KB/em 

Ref: ID# 427974 

Ene. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 


