
September 23,2011 

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 
GREG ABBOTT 

Ms. Erin A. Higginbotham 
Denton, Navarro, Rocha & Bernal, PC 
2500 West William Cannon, Suite 609 
Austin, Texas 78745 

Dear Ms. Higginbotham: 

OR2011-13757 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 431821. 

The Copperas Cove Police Department (the "department"), which you represent, received 
a request for report number 11-2136. You state some information has been released to the 
requestor. You claim the marked portions of the submitted information are excepted from 
disclosure under section 552.101 of the Government Code. We have considered the 
exception you claim and reviewed the submitted information. 

Section 552.101 ofthe Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't 
Code § 552.101. Section 552.101 encompasses information made confidential by other 
statutes. including section 261.201 of the Family Code, which provides in relevant part: 

(a) Except as provided by Section 261.203, the following information is 
confidential, is not subject to public release under [the Act] and may be 
disclosed only for purposes consistent with this code and applicable federal 
or state law or under rules adopted by an investigating agency: 

(1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this 
chapter and the identity of the person making the repOli; and 

(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 
used or developed in an investigation under this chapter or in 
providing services as a result of an investigation. 
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(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the 
[Texas Department of Family and Protective Services] or the Texas Youth 
Commission, on request, shall provide to the parent, managing conservator, 
or other legal representative of a child who is the subject of reported abuse 
or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of age, information 
concerning the reported abuse or neglect that would otherwise be confidential 
under this section. The investigating agency shall withhold information 
under this subsection if the parent, managing conservator, or other legal 
representative of the child requesting the information is alleged to have 
committed the abuse or neglect. 

(1) Before a child or a parent, managing conservator, or other legal 
representative of a child may inspect or copy a record or file conceming the 
child under Subsection (k), the custodian of the record or file must redact: 

(1) any personally identifiable information about a victim or witness 
under 18 years of age unless that victim or witness is: 

(A) the child who is the subject of the report; or 

(B) another child of the parent, managing conservator, or 
other legal representative requesting the information; 

. (3) the identity of the person who made the report. 

Fam. Code § 261.201 (a), (k)-(l)(l), (1)(3). You represent the submitted information was used 
or developed by the department in an investigation of alleged or suspected child abuse. See 
id. § 261.001 (1 )(E) (defining "abuse" for the purposes of chapter 261 of the Family Code as 
including offense of continuous sexual abuse under Penal Code section 21.02); Penal Code 
§ 22.011 (c)( 1 ) (defining "child" for purposes of Penal Code section 21.02 as person under 17 
years of age). Accordingly, we detennine the submitted infonnation is within the scope of 
section 261.201. However, as you acknowledge, the requestor in this instance is a parent of 
the listed child victim and is not alleged to have committed the abuse. Therefore, the 
submitted information may not be withheld from this requestor on the basis of 
section 261.201(a). See Fam. Code § 261.201(k). 

However, section 261.201 also provides that before a record conceming a child can be copied 
or inspected by the child's parent under section 261.201(k), any personally identifiable 
information about any other victim or witness under 18 years of age must be redacted. See 
id. § 261.201 (1)(1). Further, section 261.201 (1)(3) provides that before a parent can copy and 
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inspect a record under section 261.201 (k), the identity of the party who made the report must 
be redacted. Id. § 261.201(1)(3). You have marked the information in the submitted report 
you assert identifies a witness under 18 years of age and the reporting party. We find some 
of the information you have marked in the report, which we have marked for release, does 
not identify the child witness or the repOliing party. We agree the remaining information you 
marked, and the information we marked, is identifying of the child witness or the reporting 
party. You also state, and we agree, the submitted DVD contains identifying information of 
the child witness whose identity is confidential under section 261.201 (1)( 1). You state the 
department lacks the technological capability to redact the witness's identifying information 
from the DVD. Thus, except for the information we have marked for release, the department 
must withhold the information marked in the report, as well as the submitted DVD in its 
entirety, under section 552.101 of the Government Code in conjunction with 
subsections 261.201 (1)(1) and 261.201 (1)(3) ofthe Family Code. 1 The remaining information 
must be released to this requestor. 2 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and ofthe requestor. For more information concerning those rights and 
responsibilities, please visit our website at ='="-'-'---'-'-''-'-'-''===-'-=-'-=~''-''-'-''-'-'-=~~==' 
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free, 
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public 
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator of the Office of 
the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

Bob Davis 
Assistant Attorney General 
Open Records Division 

RSD/akg 

'As our ruling is dispositive, we need not address your argument against the release of this information 
under section 552.10 J of the Government Code in conjunction with common-law privacy. 

=We note this requestor has a right of access under section 261.20 J (k) of the Family Code to 
information that would be confidential with respect to the general public. Thus, if the department receives 
another request for this same information from a different requestor, the department should resubmit this 
information and request another decision. See Gov't Code §§ 552.30 J (a), .302. 
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Ref: 10# 431821 

Ene. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 


