
October 13, 2011 

Ms. CherI K. Byles 
Assistant City Attorney 
City of Fort Worth 

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

GREG ABBOTT 

1000 Throckmorton Street, Third Floor 
Fort Worth, Texas 76102 

Dear Ms. Byles: 

0R2011-14894 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was 
assigned ID# 432966 (PIR No. W010563). 

The City of Fort Worth (the "city") received a request for a specified police report. You 
claim the submitted information is excepted from disclosure under section 552.101 of the 
Government Code. We have considered the exception you claim and reviewed the submitted 
information. 

Section 552.101 ofthe Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't 
Code § 552.101. Section 552.101 encompasses information made confidential by other 
statutes, such as section 261.201 of the Family Code, which provides in relevant part 

(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public 
release under [the Act], and may be disclosed only for purposes consistent 
with this code and applicable federal or state law or under rules adopted by 
an investigating agency: 

(1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this 
chapter and the identity of the person making the report; and 
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(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 
used or developed in an investigation under this chapter or in 
providing services as a result of an investigation. 

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the 
[Texas Department of Family and Protective Services] or the Texas Youth 
Commission, on request, shall provide to the parent, managing conservator, 
or other legal representative of a child who is the subject of reported abuse 
or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of age, information 
concerning the reported abuse or neglect that would otherwise be confidential 
under this section. The investigating agency shall withhold information under 
this subsection if the parent, managing conservator, or other legal 
representative of the child requesting the information is alleged to have 
committed the abuse or neglect. 

(1) Before a child or a parent, managing conservator, or other legal 
representative of a child may inspect or copy a record or file concerning the 
child under Subsection (k), the custodian of the record or file must redact: 

(2) an information that is excepted from required disclosure under 
[the Act] or other law[.] 

Fam. Code § 261.201(a), (k), (1)(2). You assert the submitted information was used or 
developed in an investigation of alleged or suspected child abuse under chapter 261 of the 
Family Code. See id. § 261.001(1)(E) (definition of child abuse includes sexual assault or 
aggravated sexual assault under Penal Code sections 22.011 and 22.021); see also Penal 
Code § 22.011(c)(1) (defining "child" for purposes of Penal Code sections 22.011 
and 22.021 as a person younger than 17 years of age). Upon review, we find the submitted 
information falls within the scope of section 261.201(a). 

However, you state the requestor may be the child victim or a managing conservator or other 
legal representative of the child victim listed in the submitted records, and the requestor is 
not accused of committing the alleged abuse or neglect. We note ifthe requestor is the child 
victim listed in the submitted records, she would not have a right of access to this 
information under section 261.201 (k) ofthe Family Code because she is not at least eighteen 
years of age. However, if she is the managing conservator or other legal representative of 
the child victim, this requestor would have a right of access to the submitted information 
pursuant to section 261.201(k). As we are unable to determine whether the requestor is the 
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child victim or the managing conservator or other legal representative ofthe child victim, we 
must rule conditionally. 

If the requestor is not the managing conservator or other legal representative of the child 
victim listed in the submitted records, the department must withhold the submitted 
information in its entirety under section 552.101 of the Government Code in conjunction 
with section 261.201 of the Family Code. If the requestor is the managing conservator or 
other legal representative ofthe child victim, pursuant to section 261.201 (k), the department 
may not withhold the submitted information from the requestor under section 261.20 1 (a). 
Fam. Code § 261.201(k). However, subsection 261.201(1)(2) states any information 
excepted from required disclosure under the Act or other law may still be withheld from 
disclosure. Id. § 261.201(1)(2). Thus, we will address your remaining argument against 
disclosure ofthe submitted report. 

Section 552.101 also encompasses the doctrine of common-law privacy, which protects 
information that (1) contains highly intimate or embarrassing facts, the publication of which 
would be highly objectionable to a reasonable person, and (2) is not oflegitimate concern to 
the public. Indus. Found. v. Tex. Indus. Accident Bd., 540 S.W.2d 668,685 (Tex. 1976). 
The type of information considered intimate or embarrassing by the Texas Supreme Court 
in Industrial Foundation included information relating to sexual assault, pregnancy, mental 
or physical abuse in the workplace, illegitimate children, psychiatric treatment of mental 
disorders, attempted suicide, and injuries to sexual organs. Id. at 683. However, as the 
managing conservator or other legal representative ofthe minor with the privacy interest, the 
requestor would have a special right of access to information that would ordinarily be 
withheld to protect the minor's common-law privacy, and such information cannot be 
withheld from her on that basis. See Gov't Code § 552.023(b) (governmental body may not 
deny access to person to whom information relates or person's agent on grounds that 
information is considered confidential by privacy principles). Accordingly, ifthe requestor 
is the managing conservator or other legal representative of the minor, the city may not 
withhold any of the information pursuant to section 552.101 on the basis of common-law 
pnvacy. 

In summary, if the requestor is not the managing conservator or other legal representative of 
the child victim, the city must withhold the submitted information in its entirety. If the 
requestor is the managing conservator or other legal representative of the child victim, the 
city must release the submitted information to the requestor pursuant to section 261.201 (k) 
of the Family Code.! 

IWe note the submitted information contains confidential information regarding the alleged child 
victim to which the requestor may have a right of access as the child's managing conservator or other legal 
representative. See F am. Code § 261.201 (k). If the city receives another request for this particular information 
from a different requestor, then the city should again seek a decision from this office. See Gov't Code 
§§ 552.301(a), .302. 
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This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and ofthe requestor. For more information concerning those rights and 
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/openiindex or1.php, 
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free, 
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public 
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator of the Office of 
the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

Mack T. Harrison 
Assistant Attorney General 
Open Records Division 

MTH/em 

Ref: ID# 432966 

Enc. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 


