ATTORNEY GENERAL OF TEXAS
GREG ABBOTT

December 29, 2011

Ms. Cary Grace

Assistant City Attorney
City of Austin

P.O. Box 1088

Austin, Texas 78767-8828

OR2011-19119
Dear Ms. Grace:

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the
Public Information Act (the “Act™). chapter 552 of the Government Code. Your request was
assigned ID# 440467,

The Austin Police Department (the “department”™) received a request for a specified police
report.  You claim the submitted information is excepted from disclosure under
section 552,101 ot the Government Code. We have considered the exception you claim and
reviewed the submitted information.

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure “information considered
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision.” Gov't
Code § 552.101. Section 552.101 encompasses section 261.201 of the Family Code, which
provides:

(a) Except as provided by Section 261.203, the following information is
confidential. is not subject to public release under [the Act] and may be
disclosed only for purposes consistent with this code and applicable federal
or state law or under rules adopted by an investigating agency:

(1) areport of alleged or suspected abuse or neglect made under this
chapter and the identity of the person making the report; and

(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports,
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers
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used or developed in an investigation under this chapter or in
providing services as a result of an investigation.

Fam. Code § 261.201(a). You state the submitted report pertains to an investigation of
alleged indecency with a child. See id. § 261.001(1)(E) (defining “abuse™ for purposes of
chapter 261 of the Family Code includes indecency with a child under Penal Code
section 21.11); see also Penal Code § 21.11(a) (defining “child™ for purposes of indecency
with a child as person under 17 years of age). You do not state the department has adopted
arule governing the release of this type of information. Therefore, we assume none exists.
We note the requestor is a representative of the Federal Attorney General of Mexico.
However, the requestor does not identify any specific statutory provision, nor are we aware
of one, that would provide him a right of access to the submitted report. We therefore
conclude the submitted information is confidential pursuant to section 261.201 of the Family
Code, and the department must withhold the submitted report in its entirety under
section 552.101 of the Government Code on that basis.

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
determination regarding any other information or any other circumstances.

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http:/www.oag state.tx.us/open/index_orl.php.
or call the Office of the Attorney General’s Open Government Hotline, toll free,
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator of the Office of
the Attorney General, toll gree at (888) 672-6787.

Sincerely

Neal F algoust [
Assistant Attorney General
Open Records Division
NF/agn

Retf:  ID# 440467

Enc.  Submitted documents

c: Requestor
(w/o enclosures)



