
January 11, 2012 

Ms. Donna L. Johnson 
Olson & Olson, L.L.P. 

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

GREG ABBOTT 

2727 Allen Parkway, Suite 600 
Houston, Texas 77019 

Dear Ms. Johnson: 

OR2012-00554 

You ask whether certain infonnation is subject to required public disclosure under the 
Public Infonnation Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was 
assigned ID# 441957 (Ref. CLV-BAR). 

The City of Cleveland (the "city"), which you represent, received a request for calls for 
service at two specified addresses during specified time periods. You claim some of the 
submitted infonnation is excepted from disclosurepursuantto sections 552.101 and 552.130 
of the Government Code. We have considered the exceptions you claim and reviewed the 
submitted infonnation. 

Section 552.101 ofthe Government Code excepts from disclosure "infonnation considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't 
Code § 552.101. This section encompasses infonnation made confidential by other statutes, 
such as section 58.005 of the Family Code. Section 58.005 of the Family Code states in 
pertinent part: 

(a) Records and files concerning a child, including personally identifiable 
infonnation, and infonnation obtained for the purpose of diagnosis, 
examination, evaluation, or treatment or for making a referral for treatment 
of a child by a public or private agency or institution providing supervision 
of a child by arrangement of the juvenile court or having custody ofthe child 
under order of the juvenile court may be disclosed only to: 

(1) the professional staff or consultants of the agency or institution; 
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(2) the judge, probation officers, and professional staff or consultants 
of the juvenile court; 

(3) an attorney for the child; 

(4) a governmental agency if the disclosure is required or authorized 
by law; 

(5) a person or entity to whom the child is referred for treatment or 
services if the agency or institution disclosing the information has 
entered into a written confidentiality agreement with the person or 
entity regarding the protection of the disclosed information; 

(6) the Texas Department of Criminal Justice and the Texas Juvenile 
Probation Commission for the purpose of maintaining statistical 
records of recidivism and for diagnosis and classification; or 

(7) with leave of the juvenile court, any other person, agency, or 
institution having a legitimate interest in the proceeding or in the 
work of the court. 

Fam. Code § 58.005(a). Upon review, we conclude the information you seek to withhold 
under section 58.005 was not obtained for the purpose of diagnosi s, examination, evaluation, 
or treatment or for making a referral for treatment of a child by a public or private agency or 
institution providing supervision of a child by arrangement of the juvenile court or having 
custody of the child under order of the juvenile comi. Therefore, this information is not 
confidential under section 58.005 of the Family Code and may not be withheld from 
disclosure on that basis under section 552.101 of the Government Code. 

Section 552.10 1 ofthe Government Code also encompasses section 58.007 (c) ofthe Family 
Code, which provides as follows: 

(c) Except as provided by Subsection (d), law enforcement records and files 
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise, 
concerning the child from which a record or file could be generated may not 
be disclosed to the public and shall be: 

(1) ifmaintained on paper or microfilm, kept separate from adult files 
and records; 

(2) if maintained electronically in the same computer system as 
records or files relating to adults, be accessible under controls that are 
separate and distinct from controls to access electronic data 
concerning adults; and 
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(3) maintained on a local basis only and not sent to a central state or 
federal depository, except as provided by Subchapters B, D, and E. 

!d. § 58.007 (c ). Juvenile law enforcement records relating to delinquent conduct or conduct 
indicating a need for supervision that occurred on or after September 1, 1997 are confidential 
under section 58.007(c). See id. § 51.03(a), (b)( defining "delinquent conduct" and "conduct 
indicating a need for supervision"). For purposes of section 58.007(c), "child" means a 
person who is ten years of age or older and under seventeen years of age. Id. § 51.02(2). 
Upon review, we find one of the reports you seek to withhold involves delinquent conduct 
that occurred after September 1, 1997. It does not appear any of the exceptions in 
section 58.007 apply to the submitted infonnation. However, we are unable to detennine the 
age of the offender at issue. Thus, we must rule conditionally. Accordingly, to the extent 
the infonnation we have marked constitutes a record of a juvenile engaged in delinquent 
conduct who was ten years of age or older and under seventeen years of age at the time of 
the commission of the crime, the marked infonnation is confidential pursuant to 
section 58.007(c) of the Family Code and must be withheld from this requestor under 
section 552.101 of the Government Code. However, to the extent the marked infonnation 
pertains to an offender who was not ten years of age or older and under seventeen years of 
age at the time of the commission ofthe crime, the marked infonnation is not confidential 
pursuant to section 58.007(c) and may not be withheld from this requestor under 
section 552.101 on that basis. We note the remaining infonnation you seek to withhold 
under section 58.007 does not identify a juvenile suspect or offender for purposes of 
section 58.007. Accordingly, we find you have not demonstrated the applicability of 
section 58.007(c) of the Family Code. Thus, you may not withhold the remaining 
infonnation under section 552.1 01 of the Government Code in conjunction with 
section 58.007 of the Family Code. 

Section 552.101 of the Government Code also encompasses chapter 772 of the Health and 
Safety Code, which authorizes the development oflocal emergency communication districts. 
Sections 772.118, 772.218, and 772.318 of the Health and Safety Code are applicable to 
emergency 9-1-1 districts established in accordance with chapter 772. See Open Records 
Decision No. 649 (1996). These sections make the originating telephone numbers and 
addresses of 9-1-1 callers furnished by a service supplier confidential. !d. at 2. 
Section 772.318 applies to an emergency communication district for a county with a 
population of more than 20,000. 

We understand the city is part of an emergency communication district established under 
section 772 .318 . You state the telephone numbers and addresses you have marked are the 
originating telephone numbers and addresses of 9-1-1 callers. Provided the 9-1-] callers' 
telephone numbers and addresses were furnished by a service supplier, the city must 
withhold the marked telephone numbers and addresses under section 552.1 0 1 of the 
Government Code in conjunction with section 772.318 of the Health and Safety Code. 
However, if the 9-1-1 callers' telephone numbers and addresses were not furnished by a 
service supplier, then the marked telephone numbers and addresses may not be withheld 
under section 552.101 in conjunction with section 772.318 and must be released. 
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Section 552.130 of the Government Code excepts from disclosure information that relates 
to a motor vehicle title or registration issued by an agency of this state or another state or 
country. Gov't Code § 552.130(a)(2). Thus, the city must withhold the information you 
have marked under section 552.130 of the Government Code. l 

In summary, to the extent the information we have marked constitutes a record of a juvenile 
engaged in delinquent conduct who was ten years of age or older and under seventeen years 
of age at the time ofthe incident at issue, you must withhold the marked information under 
section 552.1 0 1 ofthe Government Code in conjunction with section 58.007( c) ofthe Family 
Code. Provided the 9-1-1 callers' telephone numbers and addresses you have marked were 
furnished by a service supplier, the city must withhold the marked telephone numbers and 
addresses under section 552.101 of the Government Code in conjunction with 
section 772.318 of the Health and Safety Code. The city must withhold the information you 
have marked under section 552.130 of the Government Code. The city must release the 
remaining infonnation. 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights and 
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/openlindex orl.php, 
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free, 
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public 
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator ofthe Office of 
the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

JB/dls 

IWe note this office issued Open Records Decision No. 684 (2009), a previous determination to all 
governmental bodies authorizing them to withhold ten categories of information, including a Texas license plate 
number under section 552.130 of the Government Code, without the necessity of requesting an attorney general 
opinion. 
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Ref: ID# 441957 

Enc. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 


