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GRE G ASBOTE

March 5, 2012

Ms. Teresa I. Brown

Senior Open Records Assistant
City of Plano

P.O. Box 860358

Plano, Texas 75086-0358
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Dear Ms. Brown:

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the
Public Information Act (the “Act™), chapter 552 of the Government Code. Your request was
assigned ID# 446979 (Plano Tracking No. GALM120711).

The Plano Police Department (the “department”™) received a request from two requestors for
the full report concerning a specified incident. You claim the submitted information is
excepted from disclosure under section 552.101 of the Government Code. We have
considered the exception you claim and reviewed the submitted information.

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure “information considered
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision.” Gov't
Code § 552.101. Section 552.101 encompasses section 261.201 of the Family Code. which
statgs.

(a) Except as provided by Section 261.203, the following information is
confidential, is not subject to public release under [the Act], and may be
disclosed only for purposes consistent with this code and applicable federal
or state law or under rules adopted by an investigating agency:

(1) areport of alleged or suspected abuse or neglect made under this
chapter and the identity of the person making the report; and
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{2) except as otherwise provided in this section, the files, reports,
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers
used or developed in an investigation under this chapter or in
providing services as a result of an investigation.

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the
[Texas Department of Family and Protective Services] or the Texas Youth
Commission, on request, shall provide to the parent, managing conservator,
or other legal representative of a child who is the subject of reported abuse
or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of age, information
concernring the reported abuse or neglect that would otherwise be confidential
under this section. The investigating agency shall withhold information
under this subsection if the parent, managing conservator, or other legal
represertative of the child requesting the information is alleged to have
commiited the abuse or neglect.

) Before a child or a parent, managing conservator, or other legal
representative of a child may inspect or copy a record or file concerning the
child under Subsection (k), the custodian of the record or file must redact:

(1) any personally identifiable information about a victim or witness
under 18 years of age unless that victim or witness is:

(A) the child who is the subject of the report; or

(B) another child of the parent, managing conservator, or
other legal representative requesting the information;

12) any information that is excepted from required disclosure under
fthe Act] or other law; and

¢3) the identity of the person who made the report.

Fam. Code § 251.201(a), (k)~(1). You state the submitted report was used or developed in
aninvestigatiort of alleged indecency with a child. Seeid. § 261.001(1)(E) (defining “abuse™
for purposes oi-chapter 261 of the Family Code includes indecency with a child under Penal
Code section 21.11); see also Penal Code § 21.11(a) (defining “child” for purposes of
indecency with a child as person under 17 years of age). Thus, we agree the submitted report
is subject to section 261.201 of the Family Code. As to the first requestor, we find she does
not have a right of access to the submitted report. You do not inform us the department has
adopted a rule governing the release of this type of information; therefore, we assume no
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such regulatior: exists. Given that assumption, the submitted report is confidential under
section 261.201 of the Family Code and must be withheld from the first requestor under
section 552.10! of the Government Code. As to the second requestor, we find she is the
victim identiﬁc?d in the report, and she was older than eighteen at the time of the request.
Therefore, the department may not withhold this report from the second requestor on the
basis of section: 261.201(a) of the Family Code. See Fam. Code § 261.201(k). However,
before the department provides the second requestor with information concerning this report,
it must redact the identity of the person who made the report, which we have marked. See
Fam. Code § 261.201(1)(3). The department must withhold this information from the second
requestor under section 552.101 of the Government Code in conjunction with
section 261.201(1)(3) of the Family Code. In addition, section 261.201(1)(2) states any
information excepted from required disclosure under the Act or other law must be withheld
from disclosure. Id. § 261.201(1)(2). We note the remaining information contains Texas
driver’s license numbers subject to section 552.130 of the Government Code.'

Section 552.130 of the Government Code excepts from disclosure information related to a
motor vehicle operator’s or driver’s license or permit issued by an agency of this state or
another state or country. Gov'tCode § 552.130(a)(1), (2). Accordingly, the department must
withhold the information we have marked under section 552.130 of the Government Code.

In summary, the department must withhold the submitted report from the first requestor
under section $52.101 of the Government Code in conjunction with section 261.201 of the
Family Code. /s to the second requestor, the department must withhold the information we
marked undes section 552.101 of the Government Code in conjunction with
section 261.201(1)(3) of the Family Code. The department also must withhold the
information we marked under section 552.130 of the Government Code. The remaining
information must be released to the second requestor.”

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited
to the facts as nresented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous
determination regarding any other information or any other circumstances.

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights and
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx. us/open/index_orl.php,

'The Office of the Attorney General will raise a mandatory exception on behalf of a governmental
body, but ordinarily will not raise other exceptions. See Open Records Decision Nos. 481 (1987), 480
(1987), 470 (1987).

"We notéthe requestor has aright of access to the information being released under section 261.201(k)
of the Family Code. If the department receives another request for this same information from a different
requestor, then th= department must again seek a ruling from this office.
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or call the OG'fice of the Attorney General’s Open Government Hotline, toll free,
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator of the Office of
the Attorney Generaltoll free at (888) 672-6787.

Neal Falgoust
Assistant Attorney General
Open Records Division
NF/ag

Ref:  ID# 444979

Enc. Submitted documents

c: Requestor
(w/o enclosures)



