
June 5, 2012 

Ms. Cheryl K. Byles 
Assistant City Attorney 
City of Fort Worth 

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 
GREG ABBOTT 

1000 Throckmorton Street. 3rd Floor 
Fort Worth, Texas 76102 

Dear Ms. Byles: 

OR2012-08584 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 456120 (PIR No. W015761). 

The City of Fort Worth (the "city") received a request for a specified police report. You 
claim the requested information is excepted from disclosure under section 552.101 of the 
Government Code. I We have considered the exception you claim and reviewed the 
information you submitted. 

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't 
Code § 552.101. This exception encompasses information other statutes make confidential. 
Section 261.201 of the Family Code provides in part: 

(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public 
release under [the Act] and may be disclosed only for purposes consistent 
with this code and applicable federal or state law or under rules adopted by 
an investigating agency: 

I Although you also raise section 552.108 of the Government Code, you have provided no arguments 
in support of your assertion of that exception. Therefore, this decision does not address section 552.108. See 
Gov't Code § 552.30 I (e)( I )(A) (governmental body must provide written comments in support of applicability 
of any exception it claims). 
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(1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this 
chapter and the identity of the person making the report; and 

(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 
used or developed in an investigation under this chapter or in 
providing services as a result of an investigation. 

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the 
department or the Texas Youth Commission, on request, shall provide to the 
parent, managing conservator, or other legal representative of a child who is 
the subject of reported abuse or neglect, or to the child if the child is at 
least 18 years of age, information concerning the reported abuse or neglect 
that would otherwise be confidential under this section. The investigating 
agency shall withhold information under this subsection if the parent, 
managing conservator, or other legal representative of the child requesting the 
information is alleged to have committed the abuse or neglect. 

Fam. Code § 261.201 (a), (k). You contend the submitted information is confidential under 
section 261.201 (a). We find the information at issue was used or developed in a child abuse 
investigation under chapter 261 of the Family Code, so as to fall within the scope of 
section 261.201 (a)(2). See id. § 261.001 (1 )(E) (defining "abuse," for purposes ofFam. Code 
ch. 261, as including offenses of indecency with a child under Penal Code § 21.11 and sexual 
assault under Penal Code § 22.011); Penal Code §§ 21.11 (a) (defining "child" for purposes 
of offense of indecency with a child), § 22.011 (c) (defining "child" for purposes of offense 
of sexual assault). We therefore conclude the submitted information is generally confidential 
under section 261.201(a) of the Family Code. In this instance, however, the requestor may 
be a parent, managing conservator, or other legal representative of the child who was the 
victim of the alleged abuse, and the requestor was not accused of committing the alleged 
abuse. Therefore, pursuant to section 261.201 (k), the submitted information may not be 
withheld from the requestor on the basis of section 261.201(a) if she is the child's parent, 
managing conservator, or other legal representative. See id. § 261.201 (k). As we are unable 
to determine whether the requestor is the chi ld' s parent, managing conservator, or other legal 
representative, we must rule conditionally. Thus, if the requestor is not the child's parent, 
managing conservator, or other legal representative, then the city must withhold the 
submitted information in its entirety under section 552.10 1 of the Government Code in 
conjunction with section 261.201(a) of the Family Code. But if the requestor is the child's 
parent, managing conservator, or other legal representative, the submitted information may 
not be withheld under section 552.101 on the basis of section 261.201(a) and must be 
released pursuant to section 261.201(k) of the Family Code. 
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This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and bfthe requestor. For more information concerning those rights and 
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index orl.php, 
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free, 
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public 
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator of the Office of 
the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787. 

es W. Morris, III 
Assistant Attorney General 
Open Records Division 

JWM/bs 

Ref: 1D# 456120 

Enc: Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 


