
July 19,2012 

Ms. Teresa J. Brown 

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 
GREG ABBOTT 

Senior Open Records Assistant 
Plano Police Department 
P.O. Box 8603S8 
Plano, Texas 7S086-03S8 

Dear Ms. Brown: 

0R2012-11168 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter SS2 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 460634 (ORR# W ALBOS0812). 

The Plano Police Department (the "department") received a request for the police report 
related to a specified investigation. You claim some of the requested information is excepted 
from disclosure under section SS2.101 of the Government Code. We have considered the 
exception you claim and reviewed the submitted information. 

Section SS2.101 of the Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision:' Gov't 
Code § SS2.101. This section encompasses information protected by other statutes. 
Section 261.201 of the Family Code provides, in relevant part, as follows: 

(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public 
release under Chapter SS2, Government Code, and may be disclosed only for 
purposes consistent with this code and applicable federal or state law or under 
rules adopted by an investigating agency: 

(I) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this 
chapter and the identity of the person making the report; and 

(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 
used or developed in an investigation under this chapter or in 
providing services as a result of an investigation. 
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(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than 
the [Texas Department of Family and Protective Services] or the Texas 
Youth Commission, on request, shall provide to the parent, managing 
conservator, or other legal representative of a child who is the subject of 
reported abuse or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of 
age, information concerning the reported abuse or neglect that would 
otherwise be confidential under this section. The investigating agency shall 
withhold information under this subsection if the parent, managing 
conservator, or other legal representative of the child requesting the 
information is alleged to have committed the abuse or neglect. 

(I) Before a child or a parent, managing conservator, or other legal 
representative of a child may inspect or copy a record or file concerning the 
child under Subsection (k), the custodian of the record or file must redact: 

(I) any personally identifiable information about a victim or witness 
under 18 years of age unless that victim or witness is: 

(A) the child who is the subject of the report; or 

(B) another child of the parent, managing conservator, or 
other legal representative requesting the information; 

(2) any information that is excepted from required disclosure under 
[the Act], or other law; and 

(3) the identity of the person who made the report. 

Fam. Code § 261.201 (a), (k). (I). You state the submitted information consists of a 
report of alleged or suspected child abuse made to the department. See id § 261.00 I (I )(E) 
(definition of child abuse includes sexual assault and aggravated sexual assault under 
Penal Code sections 22.011 and 22.021); see also Penal Code § 22.011(c)(l) (defining 
"child" for purposes of Penal Code sections 22.0 II and 22.021 as person under 17 years 
of age). Accordingly, we find this information is subject to chapter 261 of the Family 
Code. We note, and you acknowledge, the requestor is a parent of the child victim 
listed in the information, and is not alleged to have committed the abuse. Thus, pursuant 
to section 261.201(k), the information at issue may not be withheld from this requestor on 
the basis of section 261.20I(a). See Fam. Code § 261.20I(k). 

However, section 261.20 I (1)( I) states any personally identifiable information about a 
victim or witness who is under 18 years of age and is not the child of the parent, 
managing conservator, or other legal representative requesting the information shall 
be withheld from disclosure. Id. § 261.201(1)(1). The submitted information contains 
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identifying infonnation of a witness who is under eighteen years of age and is not 
the requestor's child. Thus, the department must withhold this infonnation, which 
we have marked, under section 552.101 in conjunction with section 261.20I(lXI). 
Further, section 261.20 1(1 )(3) states the identity of the reporting party shall be withheld 
from disclosure. Id. § 261.201(1)(3). Thus, the department must also withhold the 
identifying infonnation of the reporting party, which we have marked, under section 552.101 
of the Government Code in conjunction with section 261.201(1)(3) of the Family Code. 
However, the remaining infonnation you seek to withhold does not identify the 
reporting party. Thus, the department may not withhold the remaining infonnation 
at issue under section 552.101 in conjunction with section 261.201(1)(3). Moreover, 
section 261.20 I (1)(2) states any infonnation that is excepted from required disclosure 
under the Act or other law must still be withheld from disclosure. Id. § 261.201(1)(2). 
Therefore, we will consider your arguments under section 552.101 of the Government 
Code for the remaining infonnation. 

Section 552.101 of the Government Code also encompasses section 1703.306 of the 
Occupations Code, which provides the following: 

(a) A polygraph examiner, trainee, or employee of a polygraph examiner, or 
a person for whom a polygraph examination is conducted or an employee 
of the person, may not disclose infonnation acquired from a polygraph 
examination to another person other than: 

(1) the examinee or any other person specifically designated in 
writing by the examinee; 

(2) the person that requested the examination; 

(3) a member, or the member's agent, of a governmental agency that 
licenses a polygraph examiner or supervises or controls a polygraph 
examiner's activities; 

(4) another polygraph examiner in private consultation; or 

(5) any other person required by due process of law. 

(b) The [Texas Department of Licensing and Regulation] or any other 
governmental agency that acquires information from a polygraph examination 
under this section shall maintain the confidentiality of the infonnation. 

(c) A polygraph examiner to whom infonnation acquired from a polygraph 
examination is disclosed under Subsection (aX4) may not disclose the 
infonnation except as provided by this section. 
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Occ. Code § 1703.306. The submitted information contains polygraph information that 
is confidential under section 1703.306, and the requestor does not appear to have a right 
of access to the information under that section. Accordingly, the department must withhold 
this information, which we have marked, under section 552.101 of the Government Code 
in conjunction with section 1703.306 of the Occupations Code. However, none of the 
remaining information is confidential under section 1703.306 and the department may 
not withhold it on that basis. 

Section 552.101 of the Government Code also encompasses the Medical Practice Act 
C'MPA"), subtitle B of title 3 of the Occupations Code, which governs release of 
medical records. See Occ. Code §§ 151.001-168.202. Section 159.002 of the MPA 
provides, in relevant part: 

(a) A communication between a physician and a patient, relative to or in 
connection with any professional services as a physician to the patient, is 
confidential and privileged and may not be disclosed except as provided 
by this chapter. 

(b) A record of the identity, diagnosis, evaluation, or treatment of a patient 
by a physician that is created or maintained by a physician is confidential 
and privileged and may not be disclosed except as provided by this chapter. 

(c) A person who receives information from a confidential communication 
or record as described by this chapter, other than a person listed in 
Section 159.004 who is acting on the patient's behalf, may not disclose 
the information except to the extent that disclosure is consistent with the 
authorized purposes for which the information was first obtained. 

[d. § 159.002(a)-(c). This office has concluded the protection afforded by section 159.002 
extends only to records created by either a physician or someone under the supervision 
of a physician. See Open Records Decision Nos. 487 (1987), 370 (1983), 343 (1982). 
Information subject to the MP A includes both medical records and information obtained 
from those medical records. See Occ. Code §§ 159.002, .004; ORO 598. We have further 
found when a file is created as a result of a hospital stay, all the documents in the file 
referring to diagnosis and treatment constitute physician-patient communications or 
"[r]ecords of the identity, diagnosis, evaluation, or treatment ofa patient by a physician that 
are created or maintained by a physician." Open Records Decision No. 546 (1990). 

Upon review, we find portions of the submitted information, which we have marked, 
constitute records of the identity, diagnosis, evaluation, or treatment of a patient by a 
physician that were created or are maintained by a physician. Medical records must be 
released on receipt of signed, written consent, provided the consent specifies (1) the 
information to be covered by the release, (2) reasons or purposes for the release, and (3) the 
person to whom the information is to be released. See id. §§ 159.004, .005. Any subsequent 
release of medical records must be consistent with the purposes for which the governmental 
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body obtained the records. See id. § 159.002(c); Open Records Decision No. 565 at 7 
( 1990). As noted above, the requestor is the parent of the child whose medical records 
are at issue. Thus. the department must withhold the medical records, which we marked. 
under section 552.101 of the Government Code in conjunction with the MPA, unless 
the department receives written consent for release of those records that complies with 
sections 159.004 and 159.005 of the MPA. 

To conclude, the department must withhold the information we have marked under 
section 552.101 of the Government Code in conjunction with subsections 261.201 (1)( I) 
and 261.20I(lX3) of the Family Code. The department must also withhold the information 
we have marked under section 552.1 01 of the Government Code in conjunction with 
section 1703.306 of the Occupations Code. The department must withhold the medical 
records we marked under section 552.101 of the Government Code in conjunction with 
the MPA, unless the department receives written consent for release of those records 
that complies with sections 159.004 and 159.005 of the MP A. The department must release 
the remaining information. 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights and 
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.uslopenlindex orl.php, 
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free. 
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public 
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator of the Office of 
the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

JLC/bs 

Ref: ID# 460634 

Enc. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 


