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ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

GREG ABBOTT 

October 3, 2012 

Mr. Bruce P. Sadler 
Assistant District Attorney 
Potter County Attorney's Office 
500 South Fillmore, Room 303 
Amarillo, Texas 79lO1 

Dear Mr. Sadler: 

0R2012-15747 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the" Act"), chapter 5 52 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 466695. 

The Potter County Sheritrs Office (the "sheritrs office") received a request for information 
pertaining to two specified calls to the sheritr s office. You claim the requested information 
is excepted from disclosure under sections 552.101 and 552.108 of the Government Code. 
We have considered the exceptions you claim and reviewed the submitted information. 

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't 
Code § 552.101. This section encompasses information protected by other statutes, such as 
section 58.007 of the Family Code. The relevant language of section 58.007 reads: 

(c) Except as provided by Subsection (d), law enforcement records and files 
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise, 
concerning the child from which a record or file could be generated may not 
be disclosed to the public and shall be: 

(1) if maintained on paper or microfilm, kept separate from 
adult files and records; 
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(2) if maintained electronically in the same computer system 
as records or files relating to adults, be accessible under 
controls that are separate and distinct from controls to access 
electronic data concerning adults; and 

(3) maintained on a local basis only and not sent to a central 
state or federal depository, except as provided by Subchapters 
B, 0, and E. 

Fam. Code § 58.007(c). Under section 58.007, juvenile law enforcement records relating to 
conduct that occurred on or after September 1, 1997, are confidential. See id. § 5 1.03(a), (b) 
(defining "delinquent conduct" and "conduct indicating a need for supervision"). For 
purposes of section 58.007( c), a "child" is a person who is ten years of age or older and under 
seventeen years of age. See id. § 51.02(2). Upon review, we find Exhibits C-l, C-2, and C-3 
involve juvenile delinquent conduct that occurred after September I, 1997. You do not 
indicate, nor does it appear. that any of the exceptions in section 58.007 apply to this 
information. Therefore, Exhibits C-l, C -2, and C-3 are confidential under section 58.007( c) 
of the Family Code and must be withheld in their entirety under section 552.1 01 of the 
Government Code.' 

Section 552.101 also encompasses section 261.201(a) of the Family Code, which provides 
as follows: 

(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public 
release under Chapter 552, Government Code, and may be disclosed only for 
purposes consistent with this code and applicable federal or state law or under 
rules adopted by an investigating agency: 

(I) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this 
chapter and the identity of the person making the report; and 

(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 
used or developed in an investigation under this chapter or in 
providing services as a result of an investigation. 

Fam. Code § 261.201(a). Upon review, we find Exhibit B was used or developed in an 
investigation of alleged child abuse under chapter 261. Accordingly, we find Exhibit B is 
within the scope of section 261.201 of the Family Code. See id § 261.001(1), (4) (defining 
"abuse" and "neglect" for purposes of Family Code ch. 261); see also Penal Code § 22.04 
(defining "child" for purposes of injury to a child as a person 14 years of age or younger). 

I As our ruling on Exhibits C-I, C-2, and C-3 is dispositive, we need not address your remaining 
argument against their disclosure. 
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You have not indicated the sheriffs office has adopted a rule that governs the release of this 
type of information. Therefore, we assume no such regulation exists. Given that 
assumption, Exhibit B is confidential pursuant to section 261.201 of the Family Code. See 
Open Records Decision No. 440 at 2 (1986) (predecessor statute). Accordingly, sheriffs 
office must withhold Exhibit B from disclosure under section 552.101 of the Government 
Code.2 

In summary, the sheriffs office must withhold Exhibits C-I, C-2, and C-3 under 
section 552.101 of the Government Code in conjunction with section 58.007 of the Family 
Code. The sheriffs office must withhold Exhibit B under section 552.101 of the 
Government Code in conjunction with section 261.201 of the Family Code. 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights and 
responsibilities, please visit our website at http://www.oa&.state.tx.us/openlindex orl.php, 
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free, 
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public 
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator of the Office of 
the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787. 
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lAs our ruling on Exhibit B is dispositive. we need not address your remaining argument against its 
disclosure. 


