
November 16,2012 

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

GREG ABBOTT 

Ms. Michelle M. Kretz 
Assistant City Attorney 
City of Fort Worth 
1000 Throckmorton Street, 3rd Floor 
Fort Worth, Texas 76102 

Dear Ms. Kretz: 

0R2012-18537 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Infonnation Act (the" Act"), chapter 552 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 471272 (City of Fort Worth PIR No. WOI9802). 

The City of Fort Worth (the "city") received a request for a specified incident report. You 
state the city will make redactions under sections 552.130 and 552.147 of the Government 
Code. 1 You claim the submitted infonnation is excepted from disclosure under 
section 552.101 of the Government Code. We have considered the exception you claim and 
reviewed the submitted information. 

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't 
Code § 552.10 I. This exception encompasses infonnation other statutes make confidential. 
Section 261.201 provides in relevant part: 

I Section 552.130( c) of the Government Code authorizes a governmental body to redact the infonnation 
described in subsections 552.130(a)(1) and (3) without the ~ity of requesting a decision from this office. 
See Gov't Code § 5S2.130(c); see also id § 552.130(d)-(e) (requestor may appeal governmental body's 
decision to withhold infonnation under section 552.130(c) to attorney general, and governmental body 
withholding infonnation pursuant to section 552.130(c) must provide notice to requestor). Section 552.147 
permits a governmental body to redact the social security number of a living person without requesting a 
decision from this office. See id § 552. 1 47(b). 
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(a) [T]he following information is confidential, is not subject to public 
release under [the Act] and may be disclosed only for purposes consistent 
with this code and applicable federal or state law or under rules adopted by 
an investigating agency: 

(1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this 
chapter and the identity of the person making the report; and 

(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 
used or developed in an investigation under this chapter or in 
providing services as a result of an investigation. 

(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the 
[Texas Department of Family and Protective Services] or the Texas Youth 
Commission, on request, shall provide to the parent, managing conservator, 
or other legal representative of a child who is the subject of reported abuse 
or neglect, or to the child if the child is at least 18 years of age, information 
concerning the reported abuse or neglect that would otherwise be confidential 
under this section. The investigating agency shall withhold information 
under this subsection if the parent, managing conservator, or other legal 
representative of the child requesting the information is alleged to have 
committed the abuse or neglect. 

(I) Before a child or a parent, managing conservator, or other legal 
representative of a child may inspect or copy a record or file concerning the 
child under Subsection (k), the custodian of the record or file must redact: 

(1) any personally identifiable information about a victim or witness 
under 18 years of age unless that victim or witness is: 

(A) the child who is the subject of the report; or 

(8) another child of the parent, managing conservator, or 
other legal representative requesting the information; 

(3) the identity of the person who made the report. 
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Fam. Code § 261.201 (a), (k), (1)(1), (3). You assert the submitted infonnation was used or 
developed in an investigation of alleged or suspected child abuse or neglect under 
chapter 261 of the Family Code. See id § 261.001(1), (4) (defining "abuse" and ''neglect'' 
for purposes of section 261.201 of Family Code); see also id. § 101.003(a)(defining "child" 
for purposes of this section as person under 18 years of age who is not and has not been 
married or who has not had the disabilities of minority removed for general purposes). 
Upon review, we agree the submitted infonnation is within the scope of section 261.20 I (a). 
You infonn us, however, that the requestor, who is not alleged to have committed the 
suspected abuse, may be a parent, managing conservator, or other legal representative of the 
child victim. Therefore, pursuant to section 261.20 I (k), the submitted information may not 
be withheld from the requestor on the basis of section 261.201 (a) if she is the child's parent, 
managing conservator, or other legal representative. See id. § 261.201(k). Thus, we must 
rule conditionally. If the requestor is not the child's parent, managing conservator, or other 
legal representative, then the city must withhold the submitted information in its entirety 
under section 552.101 of the Government Code in conjunction with section 261.201(a) of 
the Family Code. But if the requestor is the child's parent, managing conservator, or other 
legal representative, the submitted information may not be withheld under section 552.101 
on the basis of section 261.201 (a) and must be released pursuant to section 261.201 (k) of the 
Family Code. However, we understand that you seek to withhold the information you have 
marked in red as infonnation that identifies other child witnesses and an individual who 
made the report of abuse. See id § 261.201 (1)(1), (3). Therefore, the city must withhold the 
identifying information of the reporting party, which we have marked, under section 552.101 
of the Government Code in ~njunction with section 261.201(1)(3) of the Family Code. 
However, the remaining information you have marked does not consist of identifying 
infonnation of child witnesses or a reporting party for purposes of section 261.201(1). 
Accordingly, the city may not withhold the remaining information you have marked pursuant 
to section 261.201(1)(1) or 261.201(1)(3) of the Family Code. 

In summary, if the requestor is not the child's parent, managing conservator, or other legal 
representative, then the city must withhold the submitted infonnation in its entirety under 
section 552.101 of the Government Code in conjunction with section 261.201(a) of the 
Family Code. If the requestor is the child's parent, managing conservator, or other legal 
representative, the submitted information may not be withheld under section 552.101 on the 
basis of section 261.201(a). In that situation, the city must withhold the identity of the 
reporting party we have marked under section 552.101 of the Government Code in 
conjunction with section 261.201(1)(3) of the Family Code and release the remaining 
information pursuant to section 261.201(k) of the Family Code.2 

2We note the requestor may have a special right of access to the information being released in this 
instance. See Fam. Code § 261.201 (k). Because such information is confidential with respect to the general 
public. if the city receives another request for this infonnation from a different requestor. the city must again 
seek a ruling from this office. 
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This letter ruling is limited to the particular infonnation at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights and 
responsibilities, please visit our website at http://\\ww.oag.state.tx.usIopenlindex orl.php, 
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free, 
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public 
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator of the Office of 
the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

~ PaigeLaY~ 
Assistant Attorney General 
Open Records Division 

PUtch 

Ref: ID# 471272 

Enc. Submitted documents 

cc: Requestor 
(w/o enclosures) 


