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ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 
GREG ABBOTT 

March 19,2013 

Ms. Molly Cost 
Assistant General Counsel 
Texas Department of Public Safety 
5805 North Lamar Boulevard, Box 4087 
Austin, Texas 78773-0001 

Dear Ms. Cost: 

OR20 13-04495 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was 
assigned ID# 484545 (DPS PIR# 13-0586). 

The Texas Department of Public Safety (the "department") received a request for the 
requestor's personnel file. You state the department has released some of the requested 
information but claim some of the submitted information is excepted from disclosure under 
sections 552.101 and 552.102 of the Government Code. We have considered the exceptions 
you claim and reviewed the submitted information. 

Initially, you acknowledge, and we agree, the department did not raise section 552.102 of the 
Government in compliance with section 552.301(b) of the Government Code. Generally, a 
governmental body's failure to comply with section 552.301 results in the waiver of the 
claimed exceptions. See generally id. § 552.302. However, section 552.102 of the 
Government Code provides a compelling reason that overcomes the presumption of openness 
and cannot be waived. Therefore, we will consider whether the submitted information is 
excepted from disclosure under section 552.102. 

Section 552.102(a) of the Government Code excepts from disclosure "information in a 
personnel file, the disclosure of which would constitute a clearly unwarranted invasion of 
personal privacy." Id. § 552.1 02(a). The Texas Supreme Court has held section 552.1 02(a) 
excepts from disclosure the dates of birth of state employees in the payroll database of the 
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Texas Comptroller of Public Accounts. Tex. Comptroller of Pub. Accounts v. Attorney Gen. 
of Tex., 354 S.W.3d 336 (Tex. 2010). We agree the department must withhold the 
information you have marked under section 552.l02(a) of the Government Code. 1 The 
department must release the remaining information to the requestor.2 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and ofthe requestor. For more information concerning those rights and 
responsibilities, please visit our website at http://www.oag.state.tx.us/open/index or1.php, 
or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, toll free, 
at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public 
information under the Act must be directed to the Cost Rules Administrator ofthe Office of 
the Attorney General, toll free, at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

J..t.:.~/ 
Ass' tant Attorney General 
o en Records Division 

JLCltch 

Ref: ID# 484545 

Ene. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 

I As our ruling is dispositive, we do not address your other argument to withhold this information. 

"Because the requestor has a special right of access to the information being released, the department 
must again seek a decision from this office ifit receives another request for the same information from another 
requestor. See Gov't Code § 552.023(a) ("[a] person or a person's authorized representative has a special right 
of access, beyond the right of the general pUblic, to information held by a governmental body that relates to the 
person and that is protected from public disclosure by laws intended to protect that person's privacy interests."); 
Open Records Decision No. 481 at 4 (1987) (privacy theories not implicated when individual requests 
information concerning herself). 


