
October 1, 2013 

Ms. Teresa L. Presley 
Records Manager 

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

GREG ABBOTT 

City of Frisco Police Department 
7200 Stonebrook Parkway 
Frisco, Texas 75034 

Dear Ms. Presley: 

OR2013-17051 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 500985. 

The Frisco Police Department (the "department") received a request for a specified incident 
report. The department claims the requested information is excepted from disclosure under 
section 552.101 of the Government Code. We have considered the claimed exception and 
reviewed the submitted information. 

Section 552.101 of the Government Code excepts from public disclosure "information 
considered to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." 
Gov't Code§ 552.101. Section 552.101 encompasses information protected by other 
statutes. The relevant language of section 58.007 of the Family Code reads as follows: 

(c) Except as provided by Subsection (d), law enforcement records and files 
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise, 
concerning the child from which a record or file could be generated may not 
be disclosed to the public and shall be: 

(I) if maintained on paper or microfilm, kept separate from adult 
tiles and records; 
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(2) if maintained electronically in the same computer system as 
records or files relating to adults, be accessible under controls that are 
separate and distinct from controls to access electronic data 
concerning adults; and 

(3) maintained on a local basis only and not sent to a central state or 
federal depository, except as provided by Subchapters B, D, and E. 

(e) Law enforcement records and files concerning a child may be inspected 
or copied by a juvenile justice agency as that term is defined by 
Section 58.I 01, a criminal justice agency as that term is defined by 
Section 4Il.082, Government Code, the child, and the child's parent or 
guardian. 

(j) Before a child or a child's parent or guardian may inspect or copy a record 
or file concerning the child under Subsection (e), the custodian ofthe record 
or file shall redact: 

(I) any personally identifiable information about a juvenile suspect, 
offender, victim, or witness who is not the child; and 

(2) any information that is excepted from required disclosure under 
[the Act], or other law. 

Fam. Code§ 58.007(c), (e), (j). Juvenile law enforcement records relating to conduct that 
occurred on or after September 1, 1997 are confidential under section 58.007. 

The submitted documents involve alleged juvenile delinquent conduct or conduct indicating 
a need for supervision that occurred after September I, I997. See id §§ 51.02(2) (for 
purposes of section 58.007(c), "child" means a person who is ten years of age or older and 
under seventeen years of age), 51.03(a), (b) (defining "delinquent conduct" and "conduct 
indicating a need for supervision" for purposes of section 58.007). However, the requestor 
may represent the guardian of the juvenile offender. Section 58.007 allows a child's parent 
or guardian to inspect or copy the child'sjuvenile law enforcement records. !d.§ 58.007(e). 
In that instance, any personally identifiable information concerning another juvenile suspect, 
offender, victim, or witness must be redacted. !d.§ 58.007(j)(l). Therefore, we must rule 
conditionally. If the requestor does not represent the guardian of the juvenile offender at 
issue, then the department must withhold the submitted information in its entirety under 
section 552.I 0 I of the Government Code in conjunction with section 58.007( c) ofthe Family 
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Code. Ifthe requestor represents the guardian of the juvenile offender, then the information 
may not be withheld under section 552.101 of the Government Code on that ground. See id. 
§ 58.007(e). The submitted information contains the personally identifiable information 
concerning a juvenile witness. Thus, the department must redact this information, which 
we have marked, under section 552.101 of the Government Code in conjunction with 
section 58.007(j)(l) of the Family Code. !d.§ 58.007(j)(l). 

To conclude, if the requestor does not represent the guardian of the juvenile offender at issue, 
then the department must withhold the submitted information in its entirety under 
section 552.101 ofthe Government Code in conjunction with section 58.007(c) oftheFamily 
Code. If the requestor represents the guardian of the juvenile offender at issue, then the 
department must withhold the information we have marked under section 552.101 of the 
Government Code in conjunction with section 58.007(j)(1) of the Family Code, but must 
release the remaining information pursuant to section 58.007(e) ofthe Family Code. 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights 
and responsibilities, please visit our website at http://www.texasattornevgeneral.gov/open/ 
orl ruling inl(l.shtml, or call the Office of the Attorney General's Open Government 
Hotline, toll free, at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for 
providing public information under the Act may be directed to the Office of the Attorney 
General, toll free, at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

// 

Ja/k~c~ 
As~~~~ ~ttorney General 
Open Records Division 

JLC/tch 

Ref: ID# 500985 

Enc. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 
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