
October 3, 2013 

Ms. Laura Russell 
Attorney 

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

GREG ABBOTT 

Texas Parks & Wildlife Department 
4200 Smith School Road 
Austin, Texas 78744-3291 

Dear Ms. Russell: 

OR2013-17253 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 ofthe Government Code. Your request was 
assigned ID# 501097 (TPWD No. 2013-07-R37). 

The Texas Parks & Wildlife Department (the "department") received a request for 
information pertaining to a named game warden. You state the department released most of 
the requested information. You claim the submitted information is not subject to the Act. 
In the alternative, you claim the submitted information is excepted from disclosure under 
section 552.101 ofthe Government Code. We have considered your arguments and reviewed 
the submitted information. 

Initially, we address your argument the information in Exhibit B is not subject to the Act. 
The Act applies to information that is "written, produced, collected, assembled, or 
maintained ... in connection with the transaction of official business ... by a governmental 
body[.]" Act of May 27, 2013, 83rd Leg., R.S., S.B. 1368, § 1 (to be codified as an 
amendment to Gov't Code § 552.002). However, a "governmental body" under the Act 
"does not include the judiciary." Gov't Code § 552.003(1)(B). Information that is 
"collected, assembled, or maintained by or for the judiciary" is not subject to the Act but is 
instead "governed by rules adopted by the Supreme Court of Texas or by other applicable 
laws and rules." Jd. § 552.0035(a); cf Open Records Decision No. 131 (1976) (applying 
statutory predecessor to judiciary exclusion under section 552.003( 1 )(B) prior to enactment 
of section 552.0035). You state portions of Exhibit B were provided to the department by 
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a justice of the peace for the purpose of investigating whether criminal conduct occurred in 
relation to a criminal case and the remaining portions of Exhibit B were generated in 
response to the request for inquiry by the justice of the peace. You ask whether the 
submitted information is within the possession of the judiciary for purposes of the Act. We 
note the submitted information is in the possession of the department. Further, you 
acknowledge the department maintains the submitted information as a part of its own 
investigation. Accordingly, you have not demonstrated the department holds the information 
on behalf of the judiciary. Therefore, we conclude the information at issue in Exhibit B is 
subject to the Act and must be released unless it falls within an exception to public 
disclosure. 

Section 552.101 ofthe Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't 
Code § 552.101. This section encompasses information protected by other statutes, such as 
section 58.007 of the Family Code which provides in relevant part: 

(c) Except as provided by Subsection (d), law enforcement records and files 
concerning a child and information stored, by electronic means or otherwise, 
concerning the child from which a record or file could be generated may not 
be disclosed to the public and shall be: 

(1) if maintained on paper or microfilm, kept separate from adult files 
and records; 

(2) if maintained electronically in the same computer system as 
records or files relating to adults, be accessible under controls that are 
separate and distinct from controls to access electronic data 
concerning adults; and 

(3) maintained on a local basis only and not sent to a central state or 
federal depository, except as provided by Subchapters B, D, and E. 

Pam. Code § 58.007(c). Section 58.007(c) is applicable to law enforcement records of 
juvenile delinquent conduct and conduct indicating a need for supervision that occurred on 
or after September 1, 1997. See id. § 51.03 (defining "delinquent conduct" and "conduct 
indicating a need for supervision" for purposes of section 58.007). For purposes of 
section 58.007(c), "child" means a person who is ten years of age or older and under 
seventeen years of age at the time of the reported conduct. See id. § 51.02(2). We note the 
submitted information pertains to an internal affairs investigation. Further, you state the 
individual at issue was over the age of seventeen at the time of the reported conduct. 
Accordingly, we find you have failed to demonstrate the submitted information consists of 
juvenile law enforcement records under section 58.007 ofthe Family Code. Thus, you may 
not withhold any portion ofthe submitted information under section 552.101 in conjunction 
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with section 58.007(c). As you raise no further exceptions to disclosure, the submitted 
information must be released. 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information conceming those rights 
and responsibilities, please visit our website at http://www.texasattomeygeneral.gov/open/ 
orl ruling info.shtml, or call the Office of the Attomey General's Open Government 
Hotline, toll free, at (877) 673-6839. Questions conceming the allowable charges for 
providing public information under the Act may be directed to the Office of the Attomey 
General, toll free, at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

~:rH~~w~ 
Assistant Attomey General 
Open Records Division 

MGH/dls 

Ref: ID# 501097 

Enc. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 


