
September 19,2014 

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

GREG ABBOTT 

Ms. Holly C. Lytle 
Assistant County Attorney 
El Paso County Attorney's Office 
500 East San Antonio, Room 503 
El Paso, Texas 79901 

Dear Ms. Lytle: 

OR2014-16704 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 538490 (ORR# OP-14-346). 

TheEl Paso County Sheriffs Office (the "sheriffs office") received a request for specified 
categories of information pertaining to a particular incident and a named inmate. The 
sheriffs office states it has released some of the requested information. The sheriffs office 
claims it is not required to comply with this request pursuant to section 552.028 of the 
Government Code or, alternatively, the information is excepted from release under 
sections 552.101, 552.102, 552.108, 552.1175, and 552.119 of the Government Code. 1 We 
have considered the submitted arguments and reviewed the submitted representative sample 
of information.2 

Section 552.028 of the Government Code reads as follows: 

'The sheriffs office sought and received clarification of the information requested. See Gov't Code 
§ 552.222 (if request for information is unclear, governmental body may ask requestor to clarity request). 

2We assume the "representative sample" of records submitted to this office is truly representative of 
the requested records as a whole. See Open Records Decision Nos. 499 (1988), 497 ( 1988). This open records 
letter does not reach, and therefore does not authorize the withholding of, any other requested records to the 
extent those records contain substantially different types of information than that submitted to this office. We 
also note section 552.024 of the Government Code is not an exception to disclosure. 
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(a) A governmental body is not required to accept or comply with a request 
for information from: 

(1) an individual who is imprisoned or confined in a correctional 
facility; or 

(2) an agent of that individual, other than that individual's attorney 
when the attorney is requesting information that is subject to 
disclosure under [the Act]. 

(b) This section does not prohibit a governmental body from disclosing to an 
individual described by Subsection (a)(l), or that individual's agent, 
information held by the governmental body pertaining to that individual. 

(c) In this section, "correctional facility" means: 

(1) a secure correctional facility, as defined by Section 1. 07, Penal 
Code; 

(2) a secure correctional facility and a secure detention facility, as 
defined by Section 51.02, Family Code; and 

(3) a place designated by the law of this state, another state, or the 
federal government for the confinement of a person arrested for, 
charged with, or convicted of a criminal offense. 

Gov't Code§ 552.028. The submitted request for information arose from a previous request 
for information from the same requestor. The sheriffs office has submitted e-mail 
communications between the requestor and the sheriffs office regarding the original request, 
in which the requestor stated she was in communication with an inmate in a correctional 
facility and asked for the sheriffs office to provide the requested information at issue directly 
to that inmate. The sheriffs office asserts it is not required to respond to the current request 
for information because the requestor is acting as an agent of the incarcerated individual. 
Based on our review of the submitted documents and your representation that the requestor 
is an agent of an inmate, we conclude the sheriffs office may decline to accept or comply 
with the request for information pursuant to section 552.028 of the Government Code.3 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

3 As our ruling is dispositive, we do not address your arguments to withhold this information under the 
Act. 
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This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights 
and responsibilities, please visit our website at http://www.texasattorneygeneral.gov/open/ 
orl ruling info.shtml, or call the Office of the Attorney General's Open Government 
Hotline, toll free, at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for 
providing public information under the Act may be directed to the Office of the Attorney 
General, toll free, at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

Jmnk.~ 
A~a~; Attorney General 
Open Records Division 

JLC/eb 

Ref: ID# 538490 

Enc. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 


