
March 16, 2016 

Mr. Randall Miller 
Assistant District Attorney 
Civil Division 
County of Dallas 
411 Elm Street, 5th Floor 
Dallas, Texas 75202 

Dear Mr. Miller: 

KEN PAXTON 
AITORNFY (;F.NF.RA I. O F TE XAS 

OR2016-06086 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 601913. 

The Dallas County Medical Examiner's Office (the "medical examiner' s office") received 
a request for certain information pertaining to a named individual, including an autopsy 
report. You indicate you do not have information responsive to portions of the request. 1 You 
assert the submitted information is not subject to the Act. We have considered the submitted 
argument and reviewed the submitted information. 

You indicate that because McLennan County has no medical examiner, the medical 
examiner's office performs some autopsies for McLennan County. You state, and provide 
documentation showing, the autopsy at issue was performed by the medical examiner' s office 
pursuant to an order by the McLennan County Justice of the Peace, Precinct 1 (the "justice 
of the peace") as part of a judicial inquest into the death of the named individual. See Code 
Crim. Proc. §§ 49.04 (requiring justice of the peace to conduct inquest in certain 
circumstances), .10 (listing circumstances in which autopsy shall be performed), .15(a) 
(requiring inquest record to be maintained in office of justice of the peace), .15(b )(8) 
(requiring that inquest record include autopsy report); see also id. §§ 49.01- .24 (providing 

1The Act does not require a governmental body that receives a request for information to create 
information that did not exist when the request was received. See Econ. Opportunities Dev. Corp. v. 
Bustamante, 562 S.W.2d 266 (Tex. Civ. App.- San Antonio 1978, writ dism'd); Open Records Decision 
Nos. 605 at 2 (I 992), 563 at 8 (I 990), 555 at 1-2 (1990), 452 at 3 (I 986), 362 at 2 (I 983). 
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for duties of justice of the peace with regard to inquests and autopsies); Attorney General 
Opinion GA-0389 (2005). You explain the submitted information is not a record of the 
medical examiner's office but is held as a judicial inquest record for the justice of the peace. 
Thus, the instant request is for information maintained on behalf of the justice of the peace. 

We note the Act does not govern access to judicial records. See Gov't Code§ 552.003(1 )(B) 
(providing that the term '"[g]ovemmental body' ... does not include the judiciary"). 
"Access to information collected, assembled, or maintained by ... the judiciary is governed 
by rules adopted by the Texas Supreme Court or by other applicable laws and rules." Id. 
§ 552 .0035(a). Information collected, assembled, or maintained for the judiciary by anagent 
of the judiciary is not subject to the Act. Id.; see Open Records Decision No. 513 at 2 (1988) 
("When an individual or entity acts at the direction of a grandjury as the grand jury's agent, 
information held or collected by the agent is within the grand jury's constructive 
possession."). Because a justice of the peace is a member of the judiciary, the records that 
a justice of the peace maintains are not subject to the Act. See Tex. Const. art. V, § 1; Open 
Records Decision No. 25 (1974). Therefore, the Act "neither authorizes information held 
by the judiciary to be withheld nor requires it to be disclosed." Open Records Decision 
No. 25 at 3 (1974) (construing statutory predecessor). In performing the autopsy at issue, the 
medical examiner's office was acting as the agent of the justice of the peace that ordered the 
autopsy, and thus, the requested autopsy records are collected and maintained by the medical 
examiner's office on behalf of the justice of the peace. Accordingly, we find the submitted 
information is in the constructive possession of the justice of the peace, is consequently not 
subject to the Act, and need not be released in response to the instant request for information. 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited 
to the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights 
and responsibilities, please visit our website at http://www.texasattorneygeneral.gov/open/ 
orl ruling info.shtml, or call the Office of the Attorney General's Open Government 
Hotline, toll free, at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for 
providing public information under the Act may be directed to the Office of the Attorney 
General, toll free, at (888) 672-6787. 

Sincerely, 

~_LJ 
Kenny Moreland 
Assistant Attorney General 
Open Records Division 
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Ref: ID# 601913 

Enc. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 


