
July 29, 2016 

Ms. Linda Hight 
Records Coordinator 
City of Cleburne 
P.O. Box677 
Cleburne, Texas 76033 

Dear Ms. Hight: 

KEN PAXTON 
ATTORNEY GENERAL OF TEXAS 

OR2016-17126 

You ask whether certain information is subject to required public disclosure under the 
Public Information Act (the "Act"), chapter 552 of the Government Code. Your request was 
assigned ID# 620498. 

The Cleburne Police Department (the "department") received a request for information 
concerning a named individual. You claim the submitted information is excepted from 
disclosure under sections 552.101 and 552.108 of the Government Code. We have 
considered the exceptions you claim and reviewed the submitted information. 

Section 552.101 of the Government Code excepts from disclosure "information considered 
to be confidential by law, either constitutional, statutory, or by judicial decision." Gov't Code 
§ 552.101. Section 552.101 encompasses section 261.201 of the Family Code, which 
provides: 

·(a) Except as provided by Section 261.203, the following information is 
confidential, is not subject to public release under Chapter 552, Government 
Code, and may be disclosed only for purposes consistent with this code and 
applicable federal or state law or under rules adopted by an investigating 
agency: 

( 1) a report of alleged or suspected abuse or neglect made under this 
chapter and the identity of the person making the report; and 

(2) except as otherwise provided in this section, the files, reports, 
records, communications, audiotapes, videotapes, and working papers 
used or developed in an investigation under this chapter or in 
providing services as a result of an investigation. 
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(k) Notwithstanding Subsection (a), an investigating agency, other than the 
[Texas Department ofFamily and Protective Services] or the Texas Youth 
Commission, on request, shall provide to the parent, managing conservator, 
or other legal representative of a child who is the subject of reported abuse or 
·neglect, or to the child if the child is at least 18 years of age, information 
concerning the reported abuse or neglect that would otherwise be confidential 
under this section. The investigating agency shall withhold information under 
this subsection if the parent, managing conservator, or other legal 
representative of the child requesting the information is alleged to have 
committed the abuse or neglect. 

Fam. Code§ 261.201(a), (k). You state Exhibit 4 was used or developed in an investigation 
of alleged child neglect. See id. § 261.001 ( 4) (defining "neglect" for purposes of chapter 261 
of the Family Code); see also id. § 101.003(a) (defining "child" for purposes of chapter 261). 
We note the requestor has submitted a signed authorization frorri the named individual, who 
is the parent of the child named in this report. However, that parent is named as a suspect in 
this investigation, so neither the parent nor the parent's authorized representative has a right 
of access to this information under section 261.20 1(k) of the Family Code. Accordingly, the 
department must withhold Exhibit 4 under section 552.101 of the Government Code in 
conjunction with section 261.201 ofthe Family Code. 

Section 552.108(a)(2) of the Government Code excepts from disclosure information 
concerning an investigation that concluded in a result other than conviction or deferred 
adjudication. Gov't ·Code § 552.108(a)(2). A governmental body claiming 
section 552.108(a)(2) must demonstrate the requested information relates to a criminal 
investigation that concluded in a final result other than a conviction or deferred adjudication. 
See id. § 552.301(e)(1)(A); Open Records Decision No. 434 at 2-3 (1986). Although you 
state Exhibits 2 and 3 relate to investigations in which "no charges have been filed," we find 
the department has failed to demonstrate this information relates to concluded investigations 
for purposes of section 552.108(a)(2). Accordingly, the department may not withhold 
Exhibits 2 and 3under section 552.108(a)(2) ofthe Government Code. 

Section 552.101 of the Government Code also encompasses the doctrine of common-law 
privacy. Indus. Found. v. Tex. Indus. Accident Bd., 540 S.W.2d 668, 685 (Tex. 1976). 
Under the common-law right of privacy, an individual has a right to be free from the 
publicizing of private affairs in which the public has no legitimate concern. !d. at 682. In 
considering whether a member of the public's date of birth is private, the Third Court of 
Appeals looked to the supreme court's rationale in Texas Comptroller of Public 
Accounts v. Attorney General of Texas, 354 S.W.3d 336 (Tex. 2010). Paxton v. City of 
Dallas, No. 03-13-00546-CV, 2015 WL3394061, at *3 (Tex. App.-AustinMay22, 2015, 
pet. denied) (mem. op.). The supreme court concluded public employees' dates ofbirth are 
private under section 552.102 of the Government Code because the employees' privacy 
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interest substantially outweighed the negligible public interest in disclosure. 1 Tex. 
Comptroller, 354 S.W.3d at 347-48. Based on Texas Comptroller, the court of appeals 
concluded the privacy rights of public employees apply equally to members of the public, and 
thus, dates of birth of members of the public are also protected by common-law privacy 
pursuant to section 552.101 of the Government Code. City of Dallas, 2015 WL 3394061, 
at *3. We note, however, the requestor has a right of access to the named individual's date 
ofbirth. See Gov't Code§ 552.023(b) (governmental body may not deny access to person 
to whom information relates or person's agent on ground that information is considered 
confidential by privacy principles); Open Records Decision No. 481 at 4 (1987) (privacy 
theories not implicated when individuals request information concerning themselves). 
Accordingly, the department must withhold all dates ofbirth of members of the public, other 
than the named individual's, under section 552.101 ofthe Government Code in conjunction 
with common-law privacy. 

In summary, the department must withhold Exhibit 4 under section 552.101 of the 
Government Code in conjunction with section261.201 oftheFamily Code. The department_ 
must withhold all dates ofbirth of members of the public, other than the named individual's, 
under section 552.101 ofthe Government Code in conjunction with common-law privacy. 
The department must release the remaining information. · 

This letter ruling is limited to the particular information at issue in this request and limited to 
the facts as presented to us; therefore, this ruling must not be relied upon as a previous 
determination regarding any other information or any other circumstances. 

This ruling triggers important deadlines regarding the rights and responsibilities of the 
governmental body and of the requestor. For more information concerning those rights 
and responsibilities, please visit our website at http://www.texasattorneygeneral.gov/open/ 
orl ruling_ info. shtml, or call the Office of the Attorney General's Open Government Hotline, 
toll free, at (877) 673-6839. Questions concerning the allowable charges for providing public 
information under the Act may be directed to the Office of the Attorney General, toll free, at 
(888) 672-6787. 

Neal Falgoust 
Assistant Attorney General 
Open Records Division 

NF/bhf 

1Section 552.102(a) excepts from disclosure "information in a personnel file, the disclosure of which 
would constitute a clearly unwarranted invasion of personal privacy." Gov't Code§ 552.102(a). 
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Ref: ID# 620498 

Enc. Submitted documents 

c: Requestor 
(w/o enclosures) 


