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eon.’ Robert F. Cherry, January 12, 1939, PaFe 2 

Under your question, I am oonstralncd to view 
the nottar from the County Treasurer’s position in ac- 
acptlnc e.m?lo:r.remt a& ‘rendering services outside his 
0r:lcial duties and v&cthor Or not t~he compensation 
a-reed to ba ?aid him in grohiblted. The opinion sub- 
,2ltted seems tc ,?~a1 with the question in a similar 
;.;annor . 

You are advised that, Ln my o?inlca, it is 
?br.missible for 0. County Treasurer to accept compensation 
for services rendorod beyond.tho duties of hfs office, 
vhre the performance of suoh services oelled for are 
clearly not within the scope or his official duties, nor 
in ~~yw= conncotsd with or incid.ent to the’ duties of 
tk?o office YAich. he holds. Such services 0utsld.o !?is 
0rfiOhi dut~fR3 tie not --.*flr t0 b8 ,A >' :I \_, ,_ r.r&i:,!t--:fi yq lce,;r, 

!:Gct:-?iT~~ CGT:'J*?:r?a:,tt:G" for sucb* 'T-‘*v;ce. .(,QJlC 30 i&c .m ,A . - 
::z:‘i;: 5s azy other .inciividu:il qualiflea to seek anL re- 
ttiiri emp,logmsnt. 

Articles 3941, 3942 and 3943, Eeviscd Civil 
Et,atutes of 1923 and. a!?end:xnte t&ret0 are c.yplicabla 
tn the County ~roaeuror~s 0iYlcs cod fix a :c3x:13un cord- 
::c:nsation as ~:ine relet&s to only the dut,fes of his 
of’fico and have no apnlicction to e+traseiviGscis 
Z3GTed to in ‘your letter. 

As your question involves em?loynent between 
t::o commissioners1 oourt and Covnty Treasurer, I em able 
to agee with the conclusion reached in the brief sub- 
“I!ttad, assudn.~ tb*x snrvices ren,Lered arc withfn the 
l~~lltetlon placed and the authority conferred on the 
eo-;nissionors’ court. 

Yours respectfully 

_ 


