
THEATTORNEY GENERAL 
OF -l-ExAs 

Honorable 0. Kennedy 
County Attorney, Bee County 
Beeville, Texas 

Dear Sir: Opinion No. O-1477 
Re: Can C6mmissioners Court levy a tax 

rate without full membership being,,- 
present, and could the Court legal- 
ly meet outsUe of the county? 

We acknowledge receipt of your request for an opinion, 
wherein you ask two questions relative to the levying of county 
taxes by the Commissioners Court of Bee~County. 

These questFons ,are: 

1. Can the Commissioners Court levy a tax without 
full membership being present? 

2. Can the Court meet outside of Bee County? 

Article 2354, Vernon's Annotated Civil ~Statutes, pro- 
vides that no county tax shall be levied except at a regular 
m of the court, and when a members thereof are present. 

It is oiir opinion that this provision is mandatory and 
that a levy of a county tax without all members of the court 
belng'present is void. Free 6t al~vs. Scarborough, 8 S.V. 
490, and Broocks et al vs. State, 41 S.W. (2d) 714. 

Article I, Section 13 of the Constitution of Texas 
provides that all courts shall be open. It is our opinion 
that when the people of Texas adopted the.Constitution,theg 
were demanding that the courts remain open at all times In 
order that the public might be heard on all questions affect- 
ing their property. It therefore became the dutg of the 
Legislature to pass Article 2348, Vernon's Annotated Civil 
Statutes, in order that the public would know when and where 
the C&missioners Court'would meet. Article 2348, Vernon's 
Annotated Civil Statutes, provides when the regular term of 
the Commissioners Court shall meet, and that the meeting shall 
be at the courthouse. 
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We have been unable to find any decisions from this 
jurisdiction directly in point. but in the case of Tarrant 
County et al vs. Smith et al, 81 S.W. (2d) 537, Justice Lat- 
tlmore said: 

"They (the commissioners) meet as a court 
and transact business in open session. Such re- 
quirement is not formal. It is substantial, both 
that the members may have the benefit of the know- 
ledge and opinions of the others, as well as that 
the public may know when and where its affairs are 
being transacted." 

The State of Nebraska has a statute very similar to 
ours as regards the meeting of county commissi.oners, and in 
the case of Merrick County vs. Batty, 4 N.W. 959, the court 
held that the county commissioners must transact county busi- 
ness at the county seat ana that they are without authority 
to transact business at any other place; that if~theg transact 
any county business ate any place other than the county seat, 
their actions thereon are void. 

It is, therefore, our opinion that the County Commis- 
sioners of Bee County cannot levy a county tax'without all of 
the members of the Court being present, and that the County 
Commissioners Court cannot convene outslde of Bee County for 
the purpose of levying such a tax. 

Trusting that the foregoing fully answers your inquiry, 
we are 

Yours very truly 

ATTORNEYGENERAL OF TEXAS 

By s/Richard H. Cocko 
Richard H. Cobke 

Assistant 
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APPROVED SEP 30, 1939 
s/Gerald C. Mann 
ATTORNEYGENERAL OF TEXAS 

Approved Opinion Committee By s/BwB Chairman 


