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"Said section of said artiole further
provides:

®"1Consent in behalf of the State of Texas
under this Seation of this Aot %E;_be given
by the County Tex Collector of the county
in vhich the property 1is located.!'

"Horetofore the colleotion of state and oounty
taxes have been generully regarded to be in gontrol
of the Commissioners Court. In this ocnnsotion I
call your attention to Artiocle 73454 vhich prevides
the commissioners court is given power to ocorreot
mistakes and reopen original assessments. The
County Judge requests your opinion as to vhether
8ald oonsent for the sale of sald property for
leas than the adjudged value thereof, or the
amount of the judgnents, must be given by the
County Tax Collector of the county in vhich the
property is located, or is this merely directory,
and does the Commissioners Court likevise have
pover to give such consent in vriting in Dehalf
0 e State of Texas r other vords Is the
Tax Colleotor the only one authorized in behalf
of the State of Texas to give sald written con-
sent for the sale of property under tax judgments
for less than the adjudged value thereof, or the
amount of the judgment$

"In other vords, if the Commissioners Court
of the county entera its Judgment in writing oon-
senting and agreeing to a sale for less than the
adjudged amount, is it mandatory to also get the
vritten oonsent of the Tax Colleotor in behalf of
the 3tate? The fact that the statute used the wvord
'may' indicates to my mind that this clause thereof
is directory. However, Artiole T3A5D also says that
in ocase of confliot betveen this statute and any
other the provision of this artiole shall control.

"Since tax titles may rest upon & proper oone
struotion of the Question here involved I would
appreciate your opinion on this question at your
earliest convenience.”
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Ve have carefully revieved the statutes governing
the oolleotion of delinquant taxes and concluds that the County
7ax Colleotor is the only person authorised to give the State's
oonsent under the statute in question.

Article 73454 gives the Commissioners Court the
pover to reopen and lower inequitable or ¢onfiscatory assess-
peats "upon the application of the owvner thereof or his dul
suthorized agent." In your case, ovnership has passed to
taxing unit purchaser for the denefit of sll taxing units in-
volved, subjeot to the right of redemption, and & change in
assessment is not involved. Hence, Article 73354 1is not ap-
pl’.“bl. here.

Article 7345b, Seotion 9, in substance provides
that property mey be £ in at tax sale Dy one texing unit
for the benefit of itzelf and all other taxing units vhich are
parties to the suit; that such purchasing t shall not sell
said property belov the adjudged value or the total amount of
the judgment, vhighever is lover, vithout the vritten consent
of all of said taxing units; and that consent in behalf o
the State "may bde given by the County Tax Colleotor . . ."

Ve find nothing in the statutes that would indiocate
that this act of disocretion may de done any offiolal other
than the speocific official designated in statute., The
various duties connected with collecticn of delinquent taxes
are distributed by our statutes among wverious officials, in-
cluding the Commissioners Court, the Sheriff, the Cm.mg.
Attorney, the County Clerk, the State Cooptroller and
Attorney Genorel. Hovever, the ific¢ duty of giving the
Statets ¢onsent in the forego situation 1is assigned
by statute to the County Tax Collector.

We think the designdtion of the County Tax Col-
lector in the statute makes him the only person authorized
to give sald consent in behalf of the State. In sypport of
gurwooxl:ul%\euion, see Wichita Eleotric Co. v. Hinokley, 131

If the State through its designated agent, or any
other taxing unit refuses to give the consent in question, the
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10 cannot legally be asde under the plala language of the

satute. In this situation, the sescand ’“““!: of Seetioca 9,
‘nlclo 7345, aftords the mu after & eertaln period of
Aise, by requiring ihe :hariff, upon written request from

any
um unit involved, ¢to sell {ho property st publie suotiocsn.
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