
Honorable Tom L. Hartley 
Criminal District Attorney 
Hidalgo County 
Edinburg, Texas 

Dear Mr. Bartley: Opinion No. O-6829 

FM: There is no statute requiring the 
Board of Equalization or the 
Assessor and/or Collector of Texas 
from independent school districts to 
take any oath of office other than the 
constitutional one. 

Your letter of September 17, 1945, received and has been given our careful 
attention. You ask the following questions: 

"1. Do the members of the Board of Equslisation of an Inde- 
pendent School District, before being qualified to act as 
such, have to take any oath of office other than the 
Constitutional oath of office? 

"2 . What oath of office does the Assessor and/or Collector 
of Texas for the independent school district have to take 
before qualifying for such office, other than the Consti- 
tutional oath of office, if any?" 

We have carefully checked the Acts of the Legislature relative to said 
matters, and it appears that no additional oath has been required to be 
taken by the Board of Equalization or by the Tax Assessor or the Tax 
Collector of an independent school district. 

Section 1 of Article 16 ofihe :onstitution, as amended, provides for the 
constitutional oath that all officers must take before they enter upon 
the duties of their respective offices. Since the Legislature has not 
provided for any additional oath, none is required. 

Very truly yours 

APPROVED SE? 26, 1945 
a/ CAICOS C. ASHIEY 
FIRST ASSISTANT 
APPROVED OPINION COMMITTEE 
BY /s/ B. W. B. CHAIRMAN 
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ATTORNEY CEBERALOFTFFAS 

s/ Geo. W. Barcua 

BY 
Geo. W. Berms 

A-_>-A._-,. 


