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Dear Sir:

You have requested an opinion of this office
regarding the traveling expense incurred by the Super-
-intendent of Robert B, Green Memorial Hospital in attend- .
ing a Hospital Administrator's Convention held in Atlan-
tic City, New Jersey. ,

In order for Bexar County to pay saild expense,
it must be authorized by express constitutional or stat-
utory provision or by necessary implication from an ex-
.press provision. See Casey v. State, 289 S.W, 428,

It was held in Attorney CGeneral.'s Opinion KNo.
0-810, rendered by a prior sdministration, that Article
3899, V. C. S. providing for payment of all reasonable
expense8 necessary in the proper and legal conduct of
the of'fices named in the Act would not authorize the pay-
ment of the traveling expenses of officers in attending
a convention for the benefit of their respective offices.
Also, it was held in Opinion No. 0-6599 by a former ad-
ministration that a county is not suthorized to pay the
traveling. expenses of the sheriff or his deputies in at-
tending a F, B, I, School. It can be seen from analyz-
ing the above mentioned opinions, cogies of which are
enclosed, that even though Article 3899, V. C. S, pro-
vides for the payment of all reasonable expenses neces-
sary and proper ln the conduct of the various county
offices named therein, said Act 18 not sufficiently
broad to include traveling expenses of their county of-
ficers or deputies wvhile attending conventions.

Of course, the County Hospital's Administra-
tor or Superintendent is not included within the provi-
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sions of Article 3899, but we point out the decisions in
connection herewith to show the construction placed on
said-statutes relative to traveling expense.

Since Article 3899 1s not sufficiently broad
to inoclude the Hospital Superintendent, we must look to
the provisions of Articles 4478 - 4485, V., C. S, which
authorize the Board of Managers and Superintendent of a
County Hospital to incur necessary expenses for the opera-
tion and maintenance of a hospital, and in no event shall
said expenditures exceed the amount provided for such
purposes in the county budget.

It was held in Attorney General'’s Opinion No.
V-510 that although the management of the County Hospi-
tal is vested in the Board of Managers, the Commission-
ers’ Court must approve all accounts.

We are unable to find any statutory provision
vhich suthorizes payment of these expenses by the coun-
ty, and it is therefore our opinion that the traveling
. expenses of the County Hospital Administrator in attend-
ing a Convention were not authorized and cannot be law-
fully paid.

SUMMARY

The county ie not 1iable for the travel-
ing expenses of the County Hospital Adminis-
trator to attend Hospital Administrators® Con-
vention in Atlantic City, New Jersey.

Yours very,trnly;

ATTORNEY GENERAL OF TEXAS

JRimw? irbtmw By M
_ ‘ | John Reeves

Assistant

e,

ATTORNEY GENERAL



