
Honorable Robert S. Calvert 
Comptroller of Public Accounts 
Austin, Taxas 

opinion No. S-120 

Re: Proper appropriation year 
against which refund of 
Judfciarg Retirement Sys- 
tem contributions should 

Dear Mr. Calvert: be charged. 

Your request for an opinion reads as follows: 

'IThe Legislative Act creating the Judl- 
ciarg Retirement System provides for with- 
drawals for contributions made by a member to 
the system after such member has severed his 
connection with the system. The law does not 
fix any specific time for the ex-member to 
withdraw his contributions. 

"The question now before us is the proper 
appropriation year to charge with the member's 
contribution when he files claim for withdrawal. 
For example, a member severs his membership in 
August, 1951, but does not file his claim~to 
withdraw his contributions until December, 1953. 
Is his claim payable out of the appropriations 
available for that purpose in the year 1951 or 
out of the appropriations available for that 
purpose for the year 19531 Please advise in 
the premises. 

"Would the same rule apply to an ex-member 
withdrawing his contribution from the Teacher 
Retirement System and also to an ex-member with- 
drawing his contribution from the Employees Re- 
tirement System?" 
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Section 6 of the Judiciary Retirement Act (Article 
6228b, Vernon's Civil Statutes) provides: 

"Should any Judge of any Court of this 
State die, resign or cease to be a Judge of a 
Court of this State, except In the event of his 
,appointmeat or election to a Court of higher 
rank, prior to the time he shall have been re- 
tired as provided under the provisions of this 
Act, the amount of his accumulated contributions 
shall be paid to his beneficiary nominated by 
written designation duly filed with the Chief 
Justice of the Supreme Court, or to him, as the 
case may be. . . ." 

Article 4357, V. C. S., reads in part: 

"NO warrant shall be prapared except on 
presentation to the warrant clerk of a properly 
audited claim, verified by affidavit to its 
correctness, the propar auditing of which claim 
shall be evidenced ~by the initials written 
thereon by the person auditing the same; and 
such clati so verified and audited shall be 
sufficient and the only authority for the prep- 
aration of a warrant or warrants. No claim 
shall be paid from appropriations unless pre- 
sented to the Comptroller for payment within 
two (2) years from the close of the fiscal year 
for which such appropriations were made, but 
any claim not presented for payment within such 
period may be presented to tha Legislature as 
other claims for whLch no appropriations are 
available. . . ." 

We think it Is clear that a claim for refund arises 
at the time the member ceases to be a judge. The warrant 
cannot be issued until the formalities of presentment of the 
claim have been complied with, but the clalmant*s right to 
apply for the refund accrues as of the date the judgeship 
ceases. 

!l?he Judiciary Retirement Act does not specify any 
time limit within which refund must be applied for, and a 
claimant does not lose his right to the refund by delay in 
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applying for it. There would be nothing to prevent the 
Legislature from providing for payment of claims which were 
filed during the appropriation period without regard to the 
dates of their accrual. On the other hand, the appropriation 
could be made to pay claims which accrued during the period. 
In the latter case, the claFmant would have to present his 
claim within two years from the close of the fiscal year in 
which it accrued in order for it to be paid out of the regu- 
lar appropriation. If not presented within that time, the 
claim would have to be paid by special appropriation, by 
virtue of Article 4357. The fact that Article 6228b does 
not limit the time within which claims must be filed does not 
necessarily mean that they can be paid from the regular ap- 
propriation at any time they are filed. Article 4357 pro- 
vides the mode for payment if the claim Is not presented 
within two years from the close of the fiscal year for which 
the regular appropriation for its payment is made. 

The controlling question, then, is whether the ap- 
propriations were intended to cover claims for refunds which 
were filed within each particular appropriation period or 
claims which arose within that period. 

Section 2 of Article I of the current appropriation 
act (Ch. 81, Acts 53rd Leg., 1953, at p. 139) appropriates 
$5,000.00 for each year of the biennium "to refund accumulated 
contributions as provided in Section 6" of Article 6228b. 
Similar appropriations were made for the two preceding bien- 
niums, except that the appropriation In each instance was for 
"such sum or sums of money as may be necessary" instead of 
being limited to a stated amount. Sec. 2 of Art. I, Ch. 499, 
Acts 52nd Lkg., 1951, at p.1239; Sec. 4 of Ch. 585, Acts 5lst 
kg. f 1949, at p. 1169. These acts do not expressly state 
whether the appropriations are for payment of claims which ac- 
crued or which were presented for payment within the period 
of the appropriation. We must therefore arrive at the legls- 
lative intent on the basis of other considerations. 

Ordinarily, an appropriation is for payment of 
claims which arise during the period of the appropriation. 
This is necessarily true where the appropriation is a limita- 
tion on the amount of the claims which can be incurred during 
the period. While any limitation on the amount appropriated 
for repaying contributions is not a limitation on the amount 
of the refund claims which can arise during the appropriation 
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period, we are of the opinion, when the provisions of the ap- 
propriation acts are construed together with the provisions 
of Article 6228b, that the legislative intent was to appro- 
priate an amount to cover claims which arose during each 
period. 

In the first place, we think that in the absence 
of evidence to the contrclry it is more reasonable to assume 
that the Legislature intended to follow the ssme practice as 
that established for appropriations generally. In the next 
place, it is noteworthy that the last appropriation act 
stated a specific amount which could not be exceeded for 
payment of these claims. It is more reasonable to assume 
that the Legislature arrived at this amount by estimating 
the claims which would arise during each year than by estlmat- 
ing the amount of claims which would be presented for payment 
under a system which would allow payment at any time the 
claim happened to be filed. In either event, the amount 
would be only an estimate and might not conform to the actual 
total of the claims, but there would be a greater likelihood 
for disrupting the orderly payment of the claims if their 
filing could be delayed until later appropriation periods. 
If a large number of claimants happened to wait until a later 
year to present their claims, it would dissipate the appro- 
priation more rapidly than was anticipated and might inter- 
fere with the payment of claims which were filed promptly. 
We are unwilling to attribute such an intent to the Legisla- 
ture in the absence of clearer evidence that this was the 
intent. 

It is therefore our opinion that the appropriations 
for the fiscal years of the 1953-1955 biennium are for pay- 
ment of claims which arise during these periods. We are also 
of the opinion that the prior appropriations were also for 
payment of claims which arose during those respective periods. 
We do not believe the 53rd Legislature had any Intention of 
changing the basis of the appropriation and thereby creating 
a hiatus In the payment of these claims. The 1953 approprla- 
tion act is a legislative Interpretation of Article 6228b 
and the prior appropriation acts and is entitled to weight 
in arriving at the meaning of the prior acts. Stanford v. 
Butler, 142 Tex. 692, 181 S.W.2d 269 (1944). 

You have asked whether this same rule applies to 
payment of contributions which are withdrawn from the Teacher 
Retirement System and the State Bxployees Retirement System. 
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As we have stated, the question is one of legislative intent, 
which must be derived from each particular set of statutory 
provisions . These two acts (Art. 2922-1, Sec. 5, Subd. 6; 
Art. 6228a, Sec. 5, Subd. F) give the claimant a seven-year 
period within which to make application for refund, and at 
the end of that period the amount must be refunded even 
though the claimant has not applied therefor. These prov l- 
sions evidence a legislative intent that the claimant may re- 
ceive payment out of the regular appropriation at any time 
within this period. If the appropriation from which payment 
was to be made was determinable by the date on which the 
claim arose, the refund at the end of the seven-year period 
could be accomplished only by presentment of the claim to 
the Legislature in accordance with Article 4357. However, 
the provlslon for mandatory refund at the end of this period 
shows that the refund is payable out of the re ular appro- 
priation and the limitation period in Article & 357 does not 
begin to run until the seven-year period has elapsed. 

SUMMARY 

A refund of accumulated contributions under 
the Judiciary Retirement System is payable out of 
the appropriat Ion for the period in which the 
claim arises, rather than for the period in which 
the claim is presented for payment. However, re- 
fund of accumulated contributions under the Teacher 
Retirement System or the State Employees Retirement 
System should be paid out of the appropriation for 
the period In which the application for refund Is 
filed, if filed within seven years. 

APPROVED: 

John Atchison 
Rev Iewer 

Robert S. Trotti 
First Assistant 

John Ben Sheppard 
Attorney General 

Yours very truly, 

JOHN BEN SREPPERD 
Attorney General 

BY 
nEwi, 

xl- 
Mar H. Wall 

Assistant 


