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Dear Mr. Coffman: facts stated. 

The facts as stated in your opinion request are substantially 
as follows: 

A subject employer came within the provisions 
of the Texas Unemployment Compensation Act, herein- 
after referred to as the Act, Article 5221b-1, et seq., 
V.C.S., in 1958 by virtue of having four or more 
employees on a day in twenty different weeks in a year. 
The employer has remained subject to the Act each year 
although he has not paid any tax. The employer's status 
was discovered and determined in 1960. 

Assuming that the subject employer now pays his contributions 
on his total taxable payroll for the years 1958 or 1959 or 1960 on 
or before October 31, 1961, your question is: 

Are the contributions on the total taxable 
payroll for the year, or years, 195&, 1959 and 1960, 
if now paid on or before October 31, 1961, to be 
considered in computing the "benefit wage ratio" in 
determining the employer's tax rate for 19611 

Those provisions of the Act with which we are primarily con- 
cerned are:- 

Article 5221b-17(b)(l) 

"'Benefits' means the 
an individual, as provided 
to his unemployment." 

Article 5221b-17(d) 

money payments payable to 
in this Act, with respect 

"'Contributions' means the money payments to the 
State Unemployment Compensation Fund required by this Act." 
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Article 5221b-5(c)(4) 

"The benefit wage ratio of each employer shall 
be a percentage equal to the total of his benefit wages 
for the thirty-six (36) consecutive completed calendar 
months immediately preceding the date as of which the 
emnlover's tax rate is determined divided bv his total 
t&abie payroll for the same months on which contri- 
butions have been paid to the Commission on o-e 
the last dav of the month in which the comvutation date 
occurs; provided that, in the event the employer has less 
thanhree (3) years but at least one (1) vear of 
compensation-experience,such computation shall be made 
on the basis of all of the employer's compensation ex- 
perience during the consecutive completed calendar 
quarters (throughout which his account has been chargeable 
with benefit wages) immediately preceding the date as 
of which the employer's tax rate is determfned. As 
amended Acts 1949, 51st Leg., pe 283, ch. 148 B 5A; Acts 
1955, 54th Leg., po 399, ch. 116 8 5. 

Operative Jan, 1, 1.956.” (Emphasis ours) 

Article 5221b+(d) in part reads: 

"The computation date for all experience tax rates 
shall be as of October 1 of the year preceding the 
calendar year for which such rates are to be effective, 
and such rates shall be effective on January 1 of the 
calendar year immediately following such computation date 
for the entire year; o d e e As amended Acts 1949, 51st 
Leg 
ch/;,g; 

283, ch, 148, 8 5E; Acts 1955, 54th Leg,, pe 399, 
El 5, Acts 1957, 55th Leg., pa 1350, ch, 460, % 4." 

These statutes are clear and plain meanfng and the date for 
comnutation of the subject emnlover's ex-oerience rate is to be ~- .~ 
determined by trackinglthe s&&e; i.e.-the comwtation date for 
all experience tax rates shall be as of October 1 of the year pre- 
ceding the calendar year for whieh such rates are to be effective; 
and such rates shall be effective on Januarv 1 of the calendar year 
immediately following such computation date for the entire year. 

You advise that for many.years the Texas Employment Commission, 
hereinafter referred to as the Commfssion, has interpreted the term, 
"computation date", as used in subsection 5(c)(4) and 5(d), Article 
5221b, V.C,S,, to be the date as of which a tax rate for the suc- 
ceeding period (calendar year) is calculated, i.e, October 1 of the 
year immediately preceding the calendar year for which the tax rate 

applicable - not the date on which the arithmetic is actually 
c&formed. You further advise that the arithmetic computation is 
actually performed subsequent to the date of October 31. 
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Under the formula relied upon by the Commission to determine 
an emvlover's tax rate. the first stev is to divide the total 
benefit wages paid by the employer by-the total taxable payroll 
for which contributions have been vaid, Under the fact situation 
herein, the denominator of the benefit wage ratio is nil, i.e., 
there is no amount of the total taxable payroll upon which eon; 
tributions have been vaid to be divided into the "benefit wages". 
Therefore, it is impossible to compute an experience benefit wage 
ratio for the subject employer herein and it is impossible to 
assign him an experience tax rate of less than the maximum of 2.7% 
forany year when the contributions on his total taxable Payroll 
have not been vaid on or before October 31 of the preceding year. 

In order for the employer to avail himself of an experience 
rate for any particular year less than the statutory meximum,he 
must have paid those total taxable payroll contributions due before 
the last day of the computation month, i.e., October 31 of the pre- 
ceding year. We again point out that this is necessary because 
those total taxable wages on which contributions have been timely 
paid form the denominator of the formula used to arrive at the 
particular employer's benefit wage ratio. Under the facts pre- 
sented herein, there were no total taxable wages on which contri- 
butions had been timely paid, hence the ratio is indeterminate. 

While we believe the statute is clear and unambiguous, even 
should there be any ambi 
since Article 5221b-5(c) 7 

uity the legislature has met many times 
4) and (d) was construed by the Commission 

as above indicated and has not undertaken to change the statute so 
as to alter the construction given to such statute as above indi- 
cated. If the legislature did not approve the construction which 
has been given the statute, it could have easily amended the law, 

The Courts of this State have always recognized and applied 
the rule of statutory construction that where a statute of doubtful 
construction has been construed by executive officers of the State 
charged with its execution, and it has been subsequently re-enacted 
without substantial change of language, it will continue to receive 
the same construction. H, & T.C. Rv. v. State, 95 Tex. 507, 521, 
66 S.W. 777, 781 (1902); TollCeson vs Rogan, 96 Tex. 424, 73 S.W. 520, 
5f$l~~903); State v. Duke, 1 4 T 

I 

355 370 137 sew, 654 662 

1920)i 
Kov v. Schneider, 110 TEz: 369: 401: 221 S.W. 880' 8S5 
State v. H. & T.C. Rv 209 S.W. 820, 825 (Tex. Ci;. App. 

1918);'Greenwood v. City of Ei'Paso, 186 S.W. 2d 1015, 1016 (Tex. 
Civ. App, 1945). 

An excellent discussion of this doctrine by the Supreme Court 
of Texas is found in Stanford v* Butler, 142 Tex. 692, 700, lE?l 
S.W.2d 269,, 273, 274 11944.1, wherein the court sets forth the rule 
as stated immediately above and cites numerous authorities for the 
acceptance of such rule., 
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In accordance with the foregoing, you are advised that it is 
the opinion of this office that the contributions on the total 
taxable payroll for the year, or years, 1958, 19.59, and 1960, if 
now paid on or before October 31, 1961, are not to be considered 
in computing the benefit wage ratio in determining the employer's 
tax rate for 1961, but such contributions would be considered in 
computation of the subject employer's 1962 tax rate. 

SUMMARY 

The contributions on the total taxable payroll for the 
year, or years, 1958, 1959, and 1960, if now paid on 
or before October 31, 1961.. are not to be considered in 
computing the benefit wage-ratio in determining 
employer s tax rate for 1961. 

Sincerely yours, 

WILL WILSON 

the 

Attorney General of Texas . a+ 
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