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Honorable V. D. Housworth Opinion No. w-1256 
Executive Secretary 
State Board of Barber Examiners Re: When a barber school 
Austin, Texas changes ownership but 

the school remains in 
the same location, 
would this necessitate 
the deposit of the 
$200.00 original bar- 
ber school fee upon 
drawing up new con- 
tracts and issuing 
the new school license 

Dear Mr. Housworth: and related questions. 

You have requested an opinion from this office upon 
the following questions: 

"According to the provisions for licensing 
barber colleges, as provided In Section 9 of 
H.B. 829, when a barber school changes ownership, 
but the school remains In the same location, 
would this necessitate the deposit of the $200.00 
original barber school fee upon drawing up new 
contracts and issuing the new school license?" 

"In the same light, if the ownership of a 
school remains the same, but the location of the 
school is changed, making It necessary for a new 
approval,. new contracts, and new license, would 
this necessitate the deposit of the $200.00 
original barber school fee?" 

While Section g(i) of Article 73&a, Vernon's Penal 
Code, as amended by House Bill 829, Acts of the 57th Legis- 
lature, Regular Session, 1961, Chapter 287, page 601, merely 
provides in connection with the change of ownership of a 
barber school or college that: 

"When a barber school or college changes 
ownership, the Board shall be notified of the 
transfer within ten (10) days from the date of 
such change.", 
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Section g(a) of Article 734 a, as amended by House Bill 829 
provides that: 

"Any firm, corporation, partnership or 
person desiring to c.onduct or operate a barber 
sc.h.001 or college in this State shall first ob- 
tain a permit from the State Board of Barber 
Examiners after demonstrating that said school 
or college has first met the requirements of 
this Section. . . .II 

As Section 9(a) of Artic.le 73&a makes the obtaining 
of a permit from the State Board of Barber Examiners a pre- 
requisite to a firm, corporation, partnership or person op- 
erating or conducting a barber school or college, we are of 
the opinion that upon a c,hange in ownership of a barber schocl 
or college and regardless of whether the location of the bar- 
ber college or school is changed, the new owner or owners of 
the barber college or school must meet the requirement of 
Section g(a) of Article 734a by obtaining a permit from the 
State Board of Barber Examiners to c.onduct and operate such 
barber school or college. Such new owner or owners of the 
barber school or college would in turn have to meet the var- 
ious requirements of Section 9 of Article 734a which would 
include the requirement contained in Section g(h)(7) of Ar- 
ticle 734a of submitting an application fee to the State 
Board of Barber Examiners in the amount of Two Hundred ($200.00) 
Dollars. 

be made, 
As to your q,uestion of whether a new application must 

tion fee, 
including the Two Hundred ($200.00) Dollars appllca- 

but not i 
when a barber college or sc,hool changes its location 

.ts ownership, we are of the opinion that it would not 
be necessary to make application for another permit to operate 
or conduct a barber college or school under these circumstances, 
but it would be necessary, pursuant to Section g(j) of Article 
73&a, as amended by House Bill 829, that: 

"Any school or college desiring to change 
the location of such school or college must first 
obtain approval by the Board by showing that the 
proposed location meets the requirements of this 
Sec,tion. " 

SUMMARY 

A change In ownership of a barber school or 
college would necessitate the new owner or owners 
making application to the State Board of Barber 
Examiners for a permit to operate or conduct such 
barber school or college, and the Two Hundred 
($200.00) Doll.ar application fee must be submitted 
to the State Board of Barber Examiners in connec- 
tion I-herewith. 
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A change In location of a barber school or 
college, without a change In ownership, would 
not necessitate the obtaining of an additional 
permit from the State Board of Barber Examiners, 
nor the submitting of the Two Hundred ($200.00) 
Dollar application fee. 

Yours very truly, 

WILL WILSON 
Attorney General of Texas 

By Pat Bailey 
Assistant 
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