
January 9, 1968 

Hon. Hugh C. Yantie, Jr. 
Executive Director 
Texns Water Quelity Board 
1108 LAVACA Street 
Austin, TeWe 

.._ 

Opinion NO. M-186 

RI?: Under the Texas Weter Quality 
Act, whether the Texas water 
QuAlity Board may prescribe 
fees to be charged for copies 
of documents filed with the 
Board. end adoit rules and 
regulations authorizing the 
distribution of free copies 
of such documents to persons 
affected by the proceedings 
of the Board, 

Dear Hr. Yantisr 

You request our opinion AS to the following questions: 

i. M8y the Texas Water Quslity Board, pursuant to 
the rule-making,powers in Section 8 and the pro- 

. . virlona ~of~SeeC~on~~10-~c~,,~exas~Water~Qua1~ity-~~~ . 
Act, prescribe the fees to be charged for copies 
of mepe, pepcrs or documents filed with the Bokrd? 

2. If so, do these provisions give the Board authority 
to adopt rules authorizing the distribution of free 
copies of such maps, papers or documents to persons 
affected by proceedings of the Board? 

In answer to your first question, we observe that Section 8 of the 
Texas Water Qmlity Act of 1967, Acts 60th Legislature, Regular Session, 
1967, Chapter 313. page 745; (Art. 7621d-1, Vernon’s Civil Statutes), 
provides a broad rule-making provision which directsthe Board to “adopt, 
prescribe, promulgeta and enforce rules and regulations reasonably re- 
quired to effectuate the provisions of this Act* . .‘I In 80 doing, how- 
ever, the Board is not authorized to adopt rules and reguletions which 
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are contrary to other statutory directives. 1’Tex. Jur. 2d 656-7, 
Administrative LAW, Sec. 11, and cases cited therein. Therefore, your 
first question is answered in the AffirmAtive. However, these rules 
and regulations cannot be La conflict with the general fee statute, 
Article 3913, Vernon’s Civil Statutes, hereinafter quoted in part. 

In support of your second question, you atate that, the depart- 
,mental constructton of Section 10(c) of the Texas Water Quality Act 
is that the @oard,has been given rhe authority to prescribe fees for 
co,pies of materials in tts files, and that the change in language in 
the new section is deemed sufficient authority to remove any doubts 
concerning the Board’s power to define situations wherein no fees 
would be charged for copies. Section 10(c) reads As follows: 

“Subject to the limitations imposed in Section 21, upon 
application of Any person and “non payment of the fess, : 
if Any, prescribed therefor in the rules And reaulations 
of the Board, the Board shall furnish copies, certified . 
or otherwise, of its proceedings or other official acts 
of record, or of any map, paper, or document filed with 
the Board. Certified copies under the h8nd of the’chair- 
man or the Executive Director and the seal of the Board 
shall be admissible in evidence in any court or adminis- 

. trAt&ve proceedings in the same manner and with like ef- . 
fects as the original would bye.” (Emphasis added.) 

~A.. 
The general fee statute for officers of the State and heads of 

BtAte Departments is Article 3913, Vernon’s Civil Statutes. It pro- 
vides, in part, that: 

“EAch officer named Above And all other officers of the 
state and heads of state departments shall CAUSe to be 
collected the following fees for the services mentioned, 
except AS otherwise provided by law: (Emphasis added.) 

(Herein follows an enumeration of certain fees to be collected..) 

You also suggest in your letter that underthe old provision which 
was Section 3(k) of the Texas Water Pollution Control Act, your Agency 
deemed itself to be bound by Article 3913, but that now, the inclusion 

It of “G 2 in Section 10(c) of the TeXAA Water Cuality Act brings your: 
agency within the “except AS otherwise provided by law” exception to 
Article 3913. We do not believe that there is any merit in this conten- 
tion. 
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Article 3913 is a specific statute relating to fees to be charged 
by certain officers "and all other officers of the state and heads of 
state departments". In order for us to hold that you are exempt from 
this lawi we must first conclude that Section 10(c) constitutes a spe- 
cific ex&nption. This we are unable to do. 

The fact that an act contains one or more exceptions discloses an 
intention on the part of the Legislature that there should be no other 
exception, and that the act should apply in all cases not excepted. 
53 Tex. Jur. 2d 209, Statutes, Sec. 143, and cases cited therein. Arti- 
cle 3913 contains an exception which allows othe,r state officers and 
agencies to receive free copies, but said article requires a fee'to be 
collected for copies to all others. 

Justice Walker, speaking for the Supreme Court of Texas in 1962, 
stated: 

"A statute may be repealed expressly or by implication. Where 
a later enactment is intended to embrace all the law upon the 
subject with which it deals, it repeals all former laws relating 
to the same subject. Repeals by implication are not favored, 
however, and laws relating to the same subject should be con- 
sidered as though incorporated in the same act. If they can be 
harmonized and effect given to each when so considered. there 
is no reoeal by implication". (gmphasis added.) Gordon v. 
a, 163 Tex. 392, 356 S.W.2d 138 (1962). 

Therefore, in the absence of an express repeal by statute'and where 
there is no positive repugnance between the provisions of the old 
and new statutes, the old and new statutes must each be harmonized 
and construed so as to give effect, if possible, to both statutes. 
Winterman V. McDonald, 129 Tex. 275, 102 S.W.2d 167 (1937). 

Certainly in this instance, both Article 3913 and Sec. 10(c) of 
Art. 7621d-1 can be construed in harmony with one another. It appears 
that inclusion of the words "if any" in Section 10(c) refers to and 
constitutes an affirmance of the legislative intention set forth in 
Article 3913. This intent would evidence that the statute means that 
in some circumstances (i.e. other state officers), a fee will not be 
charged, but in all other instances, fees are required to be collected. 
Such a construction is in keeping with the time-honored rule that re- 
peals by implication are not favored. St. Louis, B & M RY. v. Marcafich, 
221 S.W. 582 (Tex. Comm. App. 1920); Winterman v. McDonald, supra; 
Grinnnett Y. State, 163 Tex. Crim. 148, 292 S.W.2d 633 (1956); and Inter- 
national Service Insurance Company V* Jackson, 335 S.W.2d 420 (Texx. 
App. 1960, error ref. n.+.e.). 
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Therefore, you are advised that the Texas Water Quality Board may 
adopt rules and regulations relating to the collection of fees, insofar 
as said rules and regulations are consistent with Article 3913. Set tion 
10(c) is not an exception to Article 3913 and does not authorize the 
Texas Water Quality Board, by rules and regulations, to distribute free 
copies of maps, papers or docureents contrary to Article 3913. See also 
Article III,Section 52, Constitution of Texas. 

SUMMARY 

The Texas Water Quality Board may adopt rules ‘and regu- 
lations relating to the collection of fees insofar as same 
are consistent with Article 3913, V.C.S., The Texas Water’ 
Quality Act does not authorize the Board, by,rules and regu- 
lations, to distribute free copies of maps, papers or docu- 
ments contrary to Article 3913. 

Veq truly yours, 
./‘;,i 

ORD C. MARTIN. ORD C. MARTIN. 

Prepared by Fred E. Davis 
Assistant Attorney General 

APPROVED: 

OPINION COMMITTEE 
Hawthorne Phillips, Chairman 
Kerns Taylor, Co-Chairman 
W. V. Geppert 
R. D. Green, III 
James Quick 
Jack Sparks 

STAFF LEGAL ASSISTANT 
A, J. Carubbi 

-888- 


