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EXAS 

Honorable Jesse James 
State Treasurer 
Capitol Building 
Austin, Texas 

Opinion No. (M-406) 

Re: Whether the State Trea- 
surer is required to publish 
the information required in 
Section 5, Article 4. 08, Texas 
Insurance Code, under the 

Dear Mr. James: stated circumstances. 

Your request for an opinion involves Section 5 of Article 
4. 08, Texas Insurance Code, which requires that the State Trea- 
surer on or before the first day of September following the re- 
ceiving of the reports required under Section 4 of said Article, 
shall cause to be published notices based on the information con- 
tained in such reports. The State Treasurer is requested to 
‘cause all items in such reports that are in the sum of $50. 00 or 
more to be published. Subsection (c) of Section 5 reads, in part, 
as follows: “It shall not be obligatory upon the State Treasurer 
to publish any item of less than Fifty Dollars ($50) in such notice, 
unless the State Treasurer deems such publication to be in the 
public interest. ‘I 

Your question asks whether the State Treasurer is re- 
quired to publish the information required in Section 5, Article 
4.08, Texas Insurance Code, under the following circumstances: 

“An out of state insurance company has tendered reports 
required under the provisions of Article 4. 08, Texas Insurance 
Code, for the years 1965 through 1968, including in such reports 
many items over $50. 00 each. In each instance the subject company 
has declined to forward any remittance, claiming Statutes of 
Limitations as the reason for non-payment. The current years’ 
report has been received reporting a total amount in excess of 
$24,000. 00, including a great many items over $50. 00. ” 
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Article 4. 08, Section 5, is as follows: 

“On or before the first day of September 
following the making of such reports under Section 
4, the State Treasurer shall cause to be published 
notices based on the information contained in such 
reports and entitled: “NOTICE OF CERTAIN UN- 
CLAIMED FUNDS HELD AND OWING BY LIFE IN- 
SURANCE COMPANIES. ” Such a notice shall be 
published once in a newspaper published or having 
a general circulation in each county of this state 
in which is located the last known address of a 
person appearing to be entitled to such funds. ” 

The above quoted Section 5 does not permit any discretion 
on the part of the State Treasurer with regard to the publication 
of the information required in Section 4 of Article 4. 08. Said 
Section 5 makes it mandatory upon the State Treasurer to publish 
notices based upon the information contained in the reports re- 
quired by Section 4. Therefore, it is the opinion of this office 
that the State Treasurer must comply with the publication require- 
ments of Section 5, Article 4. 08 under the circumstances outlined. 

SUMMARY 

When an insurance company complies with Article 
4. 08, Section 4, Texas Insurance Code, the State 
Treasurer is obligated to publish the notice re- 
quired by Section 5 of 4. 08, even though at the time 
of filing said reports the insurance company denies 
liability for the funds set out in the report on the 
basis that any claim against the funds are barred by 
the statute of limitations. 

C. MARTIN 
General of Texas 
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Prepared by Sam Kelley 
Assistant Attorney General 
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