
.AUSTIN.-rExAR 78711 

September14, 1976 

The Honorable William R. Knight, Jr. Opinion No. H-877 
Secretary 
Texas State Board of Dental Examiners Re: Whether a member 
718 Southwest Tower of the Dental Labora- 
7th and Brazos Streets tory Advisory Board 
Austin, Texas 78701 is required to be a 

resident of the State 
of Texas. 

Dear Dr. Knight: 

You have asked if 
amember of the Dental 

an individual may continue to serve as 
Laboratory Advisory Board if he no longer 
advise that one member of the Board resides in Texas. You 

is moving his residence to the State of Colorado. We assume, 
without deciding, that the individual is in fact a resident 
of Colorado. 

Article 16, section 14 of the Texas Constitution provides: 

All civil officers shall reside within the 
State: and all district or county officers 
within their districts or counties, and 
shall keep their offices at such places as 
may be required by law; and failure to 
comply with this condition shall vacate 
the office so held. 

The Dental Laboratory Advisory Board is created in 
section 6(b) of article 4551f, V.T.C.S. Its members are 
clearly civil officers. Letter Advisory No. 63 (1973). 
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Accordingly, under the clear terms of the constitution 
a member of the Dental Laboratory Advisory Board who removes 
his residence outside of Texas vacates his office. See 
Prince v- Inman, 280 S.W.Zd 779 (Tex. Civ. App. -- Brmont 
mno wrm Cf. Whitmarsh s Buckle 

---4-l 
324 S.W.Zd 298 

(Tex. Civ. App. --ouston 1959, no wri Lamb v. State, 
267 S.W.Zd 285 (Tex. Civ. App. -- San AntonmS)n, no writ). 

SUMMARY 

A member of the Dental Laboratory Advisory 
Board vacates his office when he removes 
his residence outside the State of Texas. 

Very truly yours, 

JdHN L. HILL 
Attorney General of Texas 

Opinion Committee 
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