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Dear Mr. Hardin: 

You have requested our opinion concerning the authority 
of the Board of Dental Examiners to exempt from annual regis- 
tration full-time professors at dental colleges, residents, 
interns, and full-time employees of the United States Public 
Health Service. 

Article 4551b-1, V.T.C.S., exempts various persons from 
the scope of the definition of dentistry, including: 

1) members of the faculty of a reputable dental 
college or school where such faculty members 
perform their services for the sole benefit 
of such school or college . . . 9) dental 
interns, dental residents and dental assis- 
tants as defined and regulated by the Texas 
State Board of Dental Examiners in its rules 
and regulations. 

In Attorney General Opinion H-890 (1976) we said that a 
licensing board could not enlarge upon exemptions created by 
statute. Thus, in general, only those persons within article 
4551b-1 may be exempted. Accordingly, professors are exempted 
so long as they "perform their services for the sole benefit 
of [their] . . . school or college." The Board is expressly 
authorized to enact rules and regulations defining, regulating 
and exempting dental interns and dental residents. Finally, 
this office has previously held that employees of the United 
States Public Health Service are exempted so long as they 
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perform services only for the Health Service. Attorney 
General Opinion V-1045 (1950). See 'Sperry v. Florida, 373 - 
U.S. 379 (1963); Attorney General Opinion O-4764 ( 1942). 

SUMMARY 

Professors at dental colleges and schools 
are exempted from annual registration with 
the Board of Dental Examiners so long as 
they perform their services for the sole 
benefit of such college or school. Dental 
interns and dental residents may be exempted 
under rules and regulations of the Board 
of Dental Examiners. Employees of the 
United States Public Health Service are 
exempt so long as they perform services only 
for the Health Service. 

APPROVED: 
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8 

8% 
. HI L 

Attorney General of 

%& 
DAVID M. KENDALL, First Assistant 
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C. ROBERT HEATH, Chairman 
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