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JOHN L. HILL 
Attorney General 

S”preme court Building 
P.O. BOX 12548 
Austin. TX. 78711 
512/475-2501 

Honorable Joe Resweber 
County Attorney 
Harris County Courthouse 
Houston, Texas 77002 

Dear Mr. Resweber: 

Opinion No. H- 113 3 

Re: Legal advice and representation 
for Harris County Juvenile Board. 

Your office has in the past rendered legal advice and has represented 
the Harris County Juvenile Board. You ask in essence whether you must 
continue to do so in light of the enactment of the Family District Court Act, 
V.T.C.S. art. 1926a, which converted domestic relations courts and special 
juvenile courts to family district courts. 

The Harris County Juvenile Board was established by article 5139VV, 
V.T.C.S. It was composed of “the county judge, the judges of the juvenile 
courts, a judge selected by the judges of those district-level courts hearing 
primarily family law matters, a judge selected by the judges of those district 
courts hearing primarily civil matters, and a judge selected by the judges of 
those district-level courts hearing primarily criminal matters.” The Family 
District Court Act expressly provides that the “Act does not affect the 
composition or organization of any juvenile board . . . except that the judges 
of the courts of domestic relations and of the juvenile courts are replaced by 
the family district court judges.” V.T.C.S. art. 1926a, S 1.07(e). 

The Harris County Juvenile Board could and did previously include 
district-level judges in its membership and still does. The Family District 
Court Act expressly disclaims any purpose to change the nature of juvenile 
boards. 

In our opinion, your duty to advise and represent the Board has not been 
changed by the Act. 

SUMMARY 

The duty of the County Attorney of Harris County to 
represent and advise the Harris County Juvenile Board 
was not changed by the Family District Court Act. 
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Very truly yours, 

rney General of Texas 

APPROVED: 

Opinion Committee 
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