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ATTGRSRY GESERAL June 4, 1990 

Mr. John Paul Satiste 
Executive Director 
Texas Commission on the Arts 
Box 13406, Capitol Station 
Austin, Texas 78711-3406 

Dear Mr. Batiste: 

LO-go-33 

You have requested that we reconsider Attorney General 
Letter Opinion Lo-89-1, in which we concluded that the Peer 
Advisory Review Panel of the Texas Commission on the Arts 
was subject to the Open Meetings Act, article 6252-17, 
V.T.C.S. In light of additional, information you provided, 
we conclude that LO-89-1 was incorrect. 

Section 444.002(b) of the Government Code provides that 
the %ommission and its committees" are subject to the Open 
Meetings Act. In M-89-1 we assumed that the Peer Advisory 
Review Panel was a committee of the commission and that it 
was therefore subject to the Open Meetings Act pursuant to 
section 444.002(b). You state, however, that the members of 
the PeerAdvisory Review Panel are consultants, not members 
of the commission. A panel of consultants, you argue, is 
not a %zommitteen for purposes of section 444.002(b). You 
base your argument on section 444.023 of the Government 
Code, which provides: 

(a) The commission may appoint commiElz:e; 
from its membership and prescribe 
duties. 

(b) The commission may appoint consultants 
to the commission. . . . 

The word "committees" in subsection (a) of section 444.023 
refers to groups composed of commission members. For 
purposes of section 444.023, then, a group composed of 
persons who are not members of the commission would not be a 
%ommittee.*@ You argue that the word "committee" in section 
444.002(b) should have the same meaning as llcommittee10 in 
SeCtiOn 444.023. We agree, since a word used repeatedly in 
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a statute is assumed to have the same meaning throughout. 
Bddock v. Siemoneic, 218 S.W.2d 428 (Tex. 1949). 

Because the panel is not a "committee" for purposes of 
section 444.002(b), section 444.002 would not make the panel 
subject to the Open Meetings Act. The remaining issue is 
whether the Open Meetings Act itself makes the panel subject 
to the act. you inform us that the panel merely makes 
recommendations to the committee. If the panel truly acts 
in an advisory capacity only, it is not subject to the Open 
Meetings Act. Attorney General Opinion H-467 (1974). 

Very truly yours, 

Sarah Woelk, Chief 
better Opinion Section 
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