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Box 13406, Capitol Station 
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Dear Mr. &&i&e: 
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You ask whether a non-profit organization that is 
funded by the Texas Commission on the Arts is subject to the 
Open Meetings Act, article 6252-11, V.T.C.S. The Commission 
on the Arts is governed by Chapter 444 of the Government 
Code. The authority oi the commission in regard to grants 
is set out in section 444.024: 

(a) An applicant for a grant of money from 
the commission shall specify in the grant 
application for a minimum and maximum amount 
of money requested. 

(b) Before making a grant of money, the 
commission shall submit the grant application 
--to a-panel 0 Lcomission consultants for its 
recommendations. The panel shall include in 
its recommendations its determination of the 
reasonable of the proposed amounts of 
funding. 

(c) Grants of money shall be made without 
regard to the race, creed, sex, religion, or 
national origin of the applkant. 

See also 13 T.&C. 5 31.10 (grant application form). 

The Open Meetings Act requires that most meetings of 
governmental bodies be open to the public. V.T.C.S. art. 
6252-17, 5 2(a). Section l(c) sets out the definition of 
BBqovernmental body" for purposes of the act: 

'Governmental body' means any board, 
commission, department, committee, or agency 
within the executive or legislative 
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department of the state, which is under the 
direction of one or more elected or appointed 
members: and 
city council 

evgy ;gnissioners Court and 
state, and every 

deliberative body having rule-making or 
quasi-judicial power and classified as a 
department, agency, or political subdivision 
of a county or city: and the board OS 
trustees of every school district, and every 
county board of school trustees and county 
board of education; and the governing board 
of every special district heretofore or 
hereafter created by law. 

The fact that an organization receives a grant of money from 
a state agency does not by itself bring it within the open 
Meetings Act definition of "governmental body." 

Yours very truly, 

Letter Opinion Section 
Opinion committee 

SW/le 
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