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Honerable Carl A. Parker

Chairman

Education Committee

P. O. Box 12068

Austin, Texas 78711 LO0-90-68

Dear Senator Parker:

You ask whether the nepotism statute, article 59%6a,
V.T.C.S8., prohibits the hiring, by a school board, of the
former husband of the wife of a board member,

It is well settled that "affinity relationships are
always terminated wupon divorce.® Pomerantz v, Rosenberg,
593 S.W.2d 815 (Tex. Civ. App. =~ Houston [1st dist.) 1980,
no writ). As a result, the board member’s wife is no longer
related in anyway to her ex-husbhand, regardless of whether
there are living children from that marriage.

It follows, then, that the board member cannot be
related to his wife’s ex-husband. We conclude that the
nepotism statute does not prohibit the hiring, by a school
board, of the former husband of the wife of a board member.

Yours very traly,

Rick Gilp

Chairman

Opinion Committee
RG/lcd
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